danskmoebeldesign_header_090111

Som andre gamle virksomheder med stolte traditioner, har vi også vores principper. Dem insisterer vi på at holde i hævd, og det gør vi gennem vores dygtige snedkere og maskinsnedker, som alle kan deres håndværk- helt til fingerspidserne....
Netop fordi vi gør arbejdet på vores egen grundige facon, lægger vi stor vægt på selv at uddanne vores medarbejdere. Vi tager mange lærlinge ind og sikrer dermed kontinuiteten i snedkeriet - og tager samtidig vores del af ansvaret overfor branchen som helhed. Medarbejderne har en solid faglig ballast og det rigtige værktøj at arbejde med. Maskinsnedkerne betjener sig af CNC-styrede maskiner, og det giver en rationel første forarbejdning af træet. Det giver så mulighed for at bruge mere tid på håndarbejdet med de små detaljer og færdiggørelsen, uden at omkostningerne løber løbsk.

Vi udvælger selv vores råvarer. På denne måde sikrer vi os, at træet er af bedst mulig kvalitet, er fældet på det rigtige tidspunkt, at det er tørret korrekt, og at det har den rigtige fugtighed gennem hele bearbejdningsprocessen.
Alt træ bliver håndsorteret, for at sikre en så ensartet farve og struktur som muligt, inden det bliver limet. Det er væsentlige grunde til, at vi kan garantere dig en ensartet kvalitet.

Vi benytter os ikke af nemme smutveje. Hos os får du et pålidligt dokumentations materiale. Vi er medlem af Dansk Møbelkontrol, som har en klar definition på et kvalitetsmøbel: “Et møbel, som er produceret af gode materialer, er udført fagligt korrekt og er sikkert og holdbart i brug". Vi opfylder kravene og lidt til. Det tager tid at lave kvalitet, men hos os tager det lidt længere tid, fordi vi giver møblerne en ekstra finish. Samtidig er vi miljø certificeret og opfylder kravene i miljøledelses standarden DS/EN ISO 14001:1996.


1916
Snedkermester I.C.A. Jensen starter eget snedkeri i Århus midtby. Et traditionelt møbelsnedkeri, som med årene går ind i produktion af arkitekttegnede møbler.

1978
Brødrene Knud og Vagn Andersen køber I.C.A. Jensens møbelsnedkeri og fører de stolte håndværksmæssige traditioner videre. På basis af den eksisterende møbelproduktion stifter de Brødrene Andersens Møbelsnedkeri.

1979
Brødrene Andersens Møbelsnedkeri flytter til de nuværende lokaler på Lystrupvej i Risskov. Det første møbel i møbelsnedkeriets egen kollektion, den klassiske tremmesofa, designet af arkitekt Andreas Hansen, lanceres. Samtidig bliver det starten på et tæt samarbejde med flere dygtige danske møbelarkitekter.

1980
Det bliver besluttet at specialisere sig i massivt lyst træ, hovedsageligt ask, bøg og eg. Brødrene Andersens Møbelsnedkeri bliver medlem af Dansk Møbelkontrol.

1984
Som den første i Danmark introducerer Brødrene Andersens Møbelsnedkeri et ovalt spisebord i massivt sæbebehandlet bøgetræ.

1985
Eksporten øges, og møbelsnedkeriet får godt fodfæste i Tyskland og de skandinaviske lande.

1990
Møbelsnedkeriets areal fordobles, og der investeres i CNC-styrede maskiner, som giver nye muligheder indenfor formgivning af træ.

1992
Næste generation af familien Andersen indtræder i møbelsnedkeriet, for at styrke salgs- og marketingsafdelingen. På eksportmarkederne knyttes der tættere bånd til en række samarbejdspartnere, og eksporten intensiveres yderligere.

1998
I årerne fra 1992 - 1997 øges eksporten støt og der sker kapacitsudvidelser i produktionen, samtidig med at sortimentet gradvist udvides. I 1998 påbegyndes brand-markedsføringen af snedkeriet og produkterne.

2000
Brødrene Andersen Møbelsnedkeri oplever, grundet brandet, i perioden efter 1998 stor interesse for både firma og produkter.

2001
Der indledes samarbejde med arkitekt Henrik Bønnelycke og der skabes en ny moderne møbelserie bestående af sofaer og sofaborde, som tager udgangspunkt i skandinavisk møbeldesign.

2002
Zeta Furniture udskilles som et selvstændigt firma med eget brand og forretningsområde, til at varetage den stigende efterspørgsel på erhvervs kollektionen.

Der indledes samarbejde med møbelarkitekt Ditlev Karsten, der skaber en komplet serie af skænke og vitriner.

Der indrettes showroom på Bellacenterets møbelmart i København.

2003
Der tages yderligere skridt til et generationsskifte og endnu en søn indtræder i firmaet, for på sigt at overtage ansvaret for økonomi- og produktionsfunktionen.

Brødrene Andersen Møbelsnedkeri bliver Miljøcertificeret efter DS/EN ISO 14001:1996 og opfylder nu alle krav til miljørigtig produktion.

2004
Ditlev Karsten designer reolsystemet "BONSAI". Et system udført i massiv træ, der løser nutidens krav til opbevaring.

www.brdr-andersen.dk