danskmoebeldesign_header_090111

Alle har på et eller andet tidspunkt i deres barndom leget med tændstikker og er blevet fascineret af de mange kombinationsmuligheder, de identiske pinde giver. Det samme er tilfældet for møbeldesigneren Per Borre, men for hans vedkommende er fascinationen af identiske elementer kun blevet større med alderen. Det er mesterværket Astral fra 1979 er godt eksempel på. Den prisbelønnede bænk er inspireret af tændstikkernes identiske form og tanken om at genbruge det samme element.

Per Borres interesse for konstruktioner begyndte allerede som helt lille. Eftermiddagene blev tilbragt på byggepladser sammen med faderen, der var arkitekt, og aftenerne i kælderen med en favnfuld affaldsbrædder, en kasse søm og en hammer.

Siden er det gået slag i slag for den voksne Per Borre, der først blev møbelsnedker og siden både møbeldesigner og arkitekt. Hans umiddelbare krav til et møbel er, "at det ikke må brase sammen", men det skal også have berettigelse på møbelmarkedet. Når han selv begynder på et nyt projekt, benytter han sig bl.a. af udelukkelsesmetoden for at definere, hvad det er, han skal sigte efter. Netop for at skabe noget, der ikke er overflødigt, for hvorfor sætte en reol eller en stol i verden, hvis den allerede findes? Og for Per Borre er formlen på succes ganske enkel: - Du har løst din opgave, når du er tilfreds.

1967
Udlært møbelsnedker

1974
Uddannet på Kunsthåndværkerskolens møbelafdeling

1979
Udstillet møbler på SE

1981
Uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole, afd. for møbler og rum

1982
Etableret egen tegnestue

1984
IBD Gold Award, New York, USA
The Daphne Award, High Point, North Carolina, USA
Margot og Thorvald Dreyers fonds legat
Danmarks Nationalbanks Jubilæumslegat

1986
Udstillet møbler på SE

1989
Deltagelse i oprettelse af designskole og møbelfabrik på Filippinerne

1991
Konsulent for "The Indian Trade Commision for EEC"
Ansættelse hos KHR Arkitekter og Professor Wohlert

Per Borre har desuden været projektansat på Danmarks Designskole vedrørende skolens 100 års jubilæum, og har sideløbende undervist som timelærer.