danskmoebeldesign_header_090111

Arkitekt P.V. Jensen Klint var en fremsynet og visionær herre. Han havde designet en petroleumslampe i stentøj og manglede en passende lampeskærm. Hvad gør en begavet og nysgerrig designer så? Han finder selv på noget helt unikt, nemlig en krydsplisseret skærm.

P.V. Jensen Klint var cand.polyt, arkitekt og kunstmaler. De mest blivende resultater af hans talent er så forskellige præstationer som Grundtvigskirken i København og den krydsplisserede skærm, der ca. 40 år senere blev sat i produktion under virksomhedsnavnet LE KLINT.

Tage Klint, søn af P.V. Jensen Klint, var den kreative iværksætter, der i 1943 valgte at gøre Klint-familiens folderi til egentlig forretning. Han tilføjede også de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje, nemlig den unikke gribekrave. Desuden tegnede han en række lamper, der i perioder indgik i LE KLINTs sortiment.

I 1953 tog sønnen Jan Klint over. Han var som forretningsmand lysår forud for sin tid. For at sikre sine medarbejdere oprettede han den fond, der siden 1972 har drevet virksomheden LE KLINT. Fonden støtter desuden tidligere medarbejdere, designere og arkitekter.

Kaare Klint, søn af P.V. Jensen Klint, var en kendt og respekteret arkitekt og en dygtig kunsthåndværker og designer,der har haft stor indflydelse på dansk møbelkunst.

Virksomheden LE KLINT havde fra starten stor glæde af Kaare Klints enorme talent. “Frugtlygten", som han skabte i 1944, er stadig en af firmaets mest solgte lamper.

Listen af dygtige og velrenommerede designere og arkitekter, der gennem årene har designet skærme og lamper for LE KLINT er imponerende. Det er uden tvivl en del af forklaringen på, hvorfor
LE KLINT-lamperne regnes for at være “moderne klassikere".

Den unikke idé og den driftige Klint familie havde ikke været nok alene. For ikke uden én bestemt ressource, nemlig de mange og dygtige foldepiger på Le Klint, havde det været muligt at omsætte ideen i egentlig produktion. Ihærdige, præcise og med stor finger-færdighed har de igennem årene omsat designernes oplæg og modeller i de smukke skærme. Og de er der stadig, foldepigerne - for ingen maskiner kan nogensinde erstatte håndværket.

www.leklint.dk