danskmoebeldesign_header_090111

Hvert år udklækkes ca. 180 snedkerlærlinge i hele Danmark. Ud af dette års kuld er de 14 bedste af de unge talenter blevet særligt præmieret med medaljer. De 14 udstiller deres svendeprøve på Trapholt søndag den 3. november og er selv til stede for at fortælle om, hvordan et møbel bliver til. En helt unik mulighed for at møde fremtidens møbelmagere.

Kirsten Jensen, publikumsudviklingsansvarlig på Trapholt siger "Vi har tradition for at vise de store danske klassikere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Finn Juhl, som alle arbejdede tæt sammen med snedkere. Derfor er det utroligt interessant også at kigge på, hvilke ideer nyudlærte snedkere anno 2013 har. Her møder vi et håndværk med en lang tradition bag sig og samtidig nogle unge talenter, som skaber møbler til den måde vi bor på i dag."

Dagen starter kl. 11, hvor der er officiel velkomst ved Hanne Pein, sekretariatschef for snedkernes uddannelser. Herefter er udstillingen åben og fra 11-12 er der mulighed for at gå i dialog med møbelsnedkerne.

Foreningen Intarsia Innovation har på dagen opstillet et arbejdende værksted, og viser hvordan man kan bruge den gamle teknik med at lægge trædekoreringer ned i træet i nye møbler. I samme forbindelse er der en lille udstilling af forskellige små skrin udført af snedkerlærlinge fra København, der viser hvordan intarsia kan bruges på mange innovative måder.

I løbet af dagen er der omvisninger i Arne Jacobsens sommerhus og offentlige introduktioner til Trapholts store møbelsamling.

Kl. 14 viser Torkel Milling, Københavns Tekniske skole (KTS), rundt i den aktuelle udstilling, Skud på Stammen, hvor elever fra KTS sammen med garvede designere har udformet flotte møbler under overskriften: Globalisering. Alt i alt en dag med fokus på møbler, møbeldesign og innovation. Café Trapholt serverer brunch fra 11-15 og alle aktiviteter er gratis, når der er løst entre til museet. Børn og unge har fri entré.


Linda Marie Toft er nyudlært maskinsnedker fra Herning og har lavet dette sofabord med en lille skuffe/kassette under. Bordpladen er limet sammen af 1008 små trælister i sildebensmønster. Understellet består af 4 ben som bliver forbundet med en formspændt trekantssprosse og et mellemstykke. Skuffekassetten under bordpladen indeholder 2 skuffer med logo nedlagt som intarsia. Filosofien bag projektet har været, at der ikke må være noget endetræ. Derfor har bordet utrolig mange smigsamlinger. Foto: Trapholt.