danskmoebeldesign_header_090111

Der er i den grad hektisk aktivitet omkring planlægningen af Copenhagen Design 2009 i Bella Center - og alt tyder på, at både fagfolk og almindelige møbelinteresserede godt allerede nu kan begynde at glæde sig til CODE09.  Som et spækket samlingspunkt for det ypperste indenfor design, møbler, interiør, tekstil, belysning og arkitektur bliver CODE09 en central del af Danmarks første internationale designuge og afholdes derfor i dagene 27.-30. august.

Vi har været i gang med salget i et par måneder nu - og vi må virkelig sige, at CODE09 går sin sejrsgang, siger en ganske tilfreds udstillingschef, Lone Ann Disch, Bella Center.

Udmeldingen om at CODE09 fordrer identitet, image og selviscenesættelse vækker begejstring og er ifølge udstillingschefen medvirkende til, at den ene virksomhed efter den anden falder for CODE09. Det faktum, at der ikke findes en pendant til CODE i hele Norden, pirker uden tvivl også ved virksomhedernes nysgerrighed.

MØD DE YPPERSTE
Allerede inden oktober skiftede til november var to meget vigtige udstillere på plads - to garanter for kvaliteten af det nye udstillingskoncept.

Der er tale om det ypperste fra to forskellige segmenter; Fritz Hansen og Normann Copenhagen, der begge ser frem til at være en del af første udgave af CODE09.

Fritz Hansen kan man uden så meget som at blinke sætte i ét med møbler i højeste kvalitet.

Fritz Hansen har samarbejdet med de største danske møbelarkitekter og er på flere måder en uadskillelig del af det ry, som dansk møbeldesign har både herhjemme og i udlandet. Fritz Hansen har fra starten haft en grundlæggende tro på enkelhed og minimalisme og på, at form og funktion skal danne en enhed. Derfor er det også fra Fritz Hansen, at vi i tidens løb har set nytænkende møbler i både koncept, design og materialer.

Normann Copenhagen er indbegrebet af nytænkning, når det gælder design og er - ifølge eget udsagn - "a  way of living - a mindset".

Siden 1999 har Normann Copenhagen udfordret de konventionelle designregler og har i dag mere end 38 produkter i egen kollektion. Her er intet for anderledes - en opvaskebalje i gummi, en vase i silikone eller en plastikhund.
Det er ikke uden grund, at alverdens designelskere kan købe Normann Copenhagen-produkter i mere end 77 lande.

ER BLOMSTER DESIGN?
Hvis CODE09 skal nå målet om at blive den førende designmesse i Skandinavien - branchens mødested for nye og innovative produkter - så skal fingeren konstant holdes på pulsen.
Derfor er blomster design i vores verden.

Danske Nicolai Bergmann har sagt ja til at tage turen fra Japan og hjem til Danmark for at vise, hvorfor han er en af de mest kendte, udenlandske kunstnere i Solens Rige med et stort navn knyttet til moderne blomsterformgivning.

Nicolai Bergmann har signet en stand på CODE09, men har også sagt ja til at dekorere Bella Centers foyer. Dermed sikres publikum - allerede inden de træder ind på messeområdet - en helt ny oplevelse. Nicolais arbejde i Japan har åbnet nye dimensioner for blomsterbranchen i mode og design takket være hans øje for farve, form, balance og detaljer.

CPH design: WEEK 09
Når CODE09 åbner dørene til august 2009 bliver det som bekendt som en central del af Danmarks første, international designuge "CPH design: WEEK 09".

CPH design: WEEK 09, der kommer til at løbe af stabelen fra den 27. august til den 6. september, har Dansk Design Center som tovholder.  Hele ugen kommer København til at summe af aktivitet med events i det offentlige rum, designnat, udstillinger, konferencer, foredrag, workshops og ikke mindst overrækkelsen af verdens største designpris INDEX: