danskmoebeldesign_header_090111

Tom SteppTom Stepp har en taget en imponerende række praktiske uddannelser, inden han blev arkitekt fra Kunstakademiet i København. Som tømrer, byggetekniker og bygningskonstruktør har han fået en nyttig indsigt i de kræfter, der ligger i en konstruktion. Alligevel har han bevidst valgt ikke at bygge sine egne modeller.

- Jeg ønsker ikke, at det skal være mine håndværksmæssige begrænsninger, der afgør, hvad jeg kan lave. Hvis jeg ikke kan høvle et bræt, så må det ikke betyde, at jeg lader være med at bruge høvlede brædder, siger han.

Hans håndværksmæssige baggrund har givet ham et jordnært forhold til møbeldesign.

- Godt design? Det er noget, det ikke gør ondt at sidde i, siger han og smiler.

Selv om han hører til blandt de mest anerkendte danske designere, bryder han ikke om ordet "møbelkunst", og hans idéer opstår ofte, når han opdager et behov i sin egen hverdag. Hvilestolen Prime Time tegnede han, da hans datter var mindre. Han savnede en stol, som de kunne sidde sammen i sidst på dagen, mens hun så tv, og han hvilede sig 10 minutter.

- Prime Time appellerer til folk, fordi den så tydeligt udstråler, hvad tanken med den er: "Her må du gerne slappe af", siger den. Det kan folk se, fortæller Tom Stepp.

Tom Stepps produkter produceres bl.a. af fredericia furniture ...