danskmoebeldesign_header_090111

Verdens første designerhotel   
 
Arne Jacobsens verdenskendte design - heriblandt Svanen og Ægget - opleves bl.a. på SAS Royal Hotel. 
  
Produktiv og kreativ  
Den danske arkitekt Arne Jacobsen er anerkendt som en af de største arkitekter i det 20. århundrede og der er ingen tvivl om, at han var en af sin tids mest produktive og kreative danske kunstnere. I 1960 stod et af hans største arbejder færdigt: SAS Royal Hotel, som nu har færdiggjort den største renovering siden Jacobsen skabte det. 

Design i dybden 
Arne Jacobsen fik, som den visionære arkitekt han var, eneretten til at tegne ALT. Lige fra den sofistikerede bygning - der troner som begyndelsen på den længste velstandsperiode i Danmark - til de små kugler for enden af gardinsnorene. I 2001 stod hotellet endeligt færdigt efter en gennemgribende renovation. Den tysk-iranske designer Yasmine Mahmoudieh har bragt hotellet tilbage på et højt design-mæssigt niveau med en stil skabt i tråd med nutiden, men som samtidig respekterer og forstår fortiden og dermed Arne Jacobsen. 
 
 
Værelse 606Møbeldesign
Det legendariske stoledesign - svanen og ægget - blev tegnet til SAS Royal Hotel og kan nu igen ses over alt på hotellet. Lobbyen er fx. domineret af de smukke møbelklas-sikere med fem svanestole og ti "Æg" som, ombetrukket i hhv. grønt og cognacfarvet læder, pryder det imponerende rum. Alle værelser bærer tydeligt præg af Arne Jacobsen design. Ikke bare fordi hvert eneste værelse har minimum en Svane-stol, men også andre skatte som lamper og dørhåndtag er oprindelige design-objekter fra Jacobsens hånd. 
 
 
Gourmet restaurant på toppen:
Gourmet restauranten Alberto K at The Royal på 20. sal åbnede ligeledes i 2001 efter en gennemgribende renovering og med masser af Arne Jacobsen design. Restauranten tilbyder en spændende kombination af det italienske og danske køkken - for slet ikke at tale om den uovertrufne udsigt over København. Læs mere om borddækning på Alberto K.
 
 
Værelse 606:
Også værelse 606 på 6. sal er blevet nænsomt restau-reret, og som den arkitektoniske perle det er, er intet af det originale interiør er blevet ændret. Værelset tiltrækker design- og arkitektbegejstrede fra hele verden, der ønsker at opleve værelset, som det var, da hotellet åbnede i 1960. Væggene er blevet malet i de originale farver, gulvtæppet er speciallavet og findes kun i værelse 606. Alt træarbejde er blevet poleret og alle stolene ombetrukket med ny groftvævet uld i de nøjagtige originalfarver.

Bor man på værelse 606 på Radisson SAS Royal Hotel, får man et smukt postkort af værelset. Postkortet kan ikke købes, så du bør derfor sætte stor pris på det, hvis det en dag skulle komme med posten fra en ven - med god smag.