danskmoebeldesign_header_090111

Enigma pendlen, der blev lanceret i 2003, var en nedskalering af den japanske designer Shoichi Uchiyamas oprindelige forslag til en højt placeret pendel til store rum. Designerens første idé introduceres nu under navnet Enigma 825.

Enigma 825 er trods sine syv skærme - hvor den største har en diameter på 825 centimeter - et let og uanmassende armatur, der med sin svævende elegance er velegnet til praktisk talt alle former for arkitektur.

Den raffinerede lysteknik, som er kendetegnet ved Enigma pendlen, er bibeholdt i den nye, store udgave. Enigma 825 har dels en indirekte lysudsendelse, hvor lyset reflekteres fra skærmene, dels en direkte lysudsendelse via den indbyggede reflektor, hvor lyset blødt diffuseres igennem de matte skærme og spredes til hele rummet. Enigma 825 er inspireret af japansk belysningskultur og er baseret på samme lysfilosofi om et blændfrit og komfortabelt lys, som kendetegner alle armaturer fra Louis Poulsen Lighting.

Enigma 825 er beregnet til at hænge højt i rummet, og skærmenes placering medvirker til, at der ikke fremkommer direkte blænding fra lyskilden. Den store pendel er forsynet med en HIT CDM-T elite HF lyskilde. Lyskilden har optimale farvegengivende egenskaber og giver både en sandfærdig gengivelse af farverne i rummet og et rart lys at opholde sig i. De syv skærme, der er ophængt i tynde stålwirer, er fremstillet i samme akrylmateriale som den mindre Enigma 425. På oversiden er skærmene strukturerede, hvilket giver en blødere fordeling af oplyset. Undersiden fremstår derimod blanke.

Enigma 825Shoichi Uchiyama fortæller om sine intentioner med Enigma:
"Som ledetråd i min planlægning af boligbelysning har jeg valgt at koncentrere mig om at arbejde med blødt lys ved indirekte belysning snarere end direkte belysning med lysstofrør. Som det fremgår, er mit tema under udviklingen og planlægningen af belysning at opnå et blødt, blændfrit lys, variation af lysstyrken, skønhed i gradureringen og et behageligt lys, der giver os en følelse af velvære."

Anvendelsesområder:
Store og høje rum
Kirker
Foyer områder
Restauranter