danskmoebeldesign_header_090111

Den amerikanske designer David Rowland anses for at være blandt de mest nytænkende møbeldesignere i det 20. århundrede. En titel han gjorde sig fortjent til, da han i 1964 designede den ikoniske 40/4 stol, der er kendt for sit tidløse design og høje grad af multifunktionalitet.

David RowlandAllerede tidligt i sit liv udviklede Rowland en stor interesse for møbeldesign - især multifunktionelt møbeldesign. Rowland var specielt betaget af stole og så dem som udsøgt arkitektur med uendelige muligheder for flotte linjer og proportioner. Dét der drev ham mest, var tanken om at skabe en stol, der på en og samme tid havde et smukt og funktionelt design, der var tilpasset menneskets ergonomi.

Netop denne tanke blev banebrydende for Rowland. Efter flere års udvikling og research fik Rowland sit absolutte gennembrud, da han i 1964 skabte den tidløse 40/4 stol. Denne stol skulle vise sig at blive stolen over alle stole. Her mere end 40 år senere, er det en af high-end kontraktmarkedets mest foretrukne stole. Den bliver til stadighed rost for sit udtryksfulde design, der kan fremme og pryde enhver arkitektur. En egenskab som har betydet, at Rowlands 40/4 stol i dag står i alt fra kirker, katedraler og synagoger til virksomheder, konference centre og hoteller.

Læs mere om David Rowlands 40/4 stol her...