danskmoebeldesign_header_090111

Oplev industriel designer Jakob Bergs inde- og udemøbler iscenesat med lys og mønstre skabt af tekstildesigner Dorte Østergaard Jakobsen. Udstillingen "Inside/Outside" vises i Dansk Design Center den 13. januar - 18. marts 2007. Udstillingen præsenterer forskellige møbeltyper ...:

Spisestole, liggestole, udestole og hvilestole, som produceres verden over og giver indblik i Jakob Bergs arbejdsprocesser, skitser og modeller.

Jakob Berg og Dorte Østergaard Jakobsen

Jakob Berg fortæller om udstillingen:
"Titlen Inside/Outside refererer både til, at jeg arbejder med ude- og indemøbler og med producenter uden for landets grænser. Jeg designer for virksomheder i bl a Letland, Portugal, Sverige, Estland, Vietnam, Egypten og Bolivia, sidstnævnte gennem et Danida projekt med bæredygtigt møbeldesign. Jeg har i en årrække arbejdet med design i tredjeverdenslande: I Egypten og Bolivia med møbler i træ og i Vietnam med møbler i lamineret formbøjet bambus, som en erstatning for tropisk hårdt træ.

Med projekter i udviklingslandene vil jeg sætte fokus på, hvordan dansk møbeldesign kan spille en ny rolle på den globale designscene ved at være med til at skabe bæredygtig produktion og 'fair trade'. Og samtidig sætte fokus på, at danske designere kan få meget ud af at arbejde med udviklingslande hvad angår nye markeder og impulser. Dansk designs guldalder var baseret på møbler i træ og en grundtanke om, at design skulle kunne bruges og købes af alle.

Men i dag er mange af de møbler, som vi anser for danske designklassikere, forbeholdt et eksklusivt marked, fordi de er blevet for arbejdsintensive at producere. Men produktion af møbler i træ er ikke specielt højteknologisk, og derfor er der stort potentiale i at producere kvalitetsmøbler i tredjeverdenslande, der har ressourcerne, men mangler designet. Til gavn for begge parter - og for opretholdelsen af den demokratiske designtankegang." 

Industriel designer Jakob Berg er uddannet fra Arkitektskolen i København i 1987 og har udført møbeldesign for en række danske og udenlandske firmaer, bl a Trip Trap Furniture A/S, Komfort Møbler og Unico (alle fra Danmark) samt KFF design (Tyskland), EBF (Indonesien) samt Vemo Møbler A/B (Sverige). Jakob Berg har vundet flere designpriser, herunder. Scandinavian Furniture Award 1991, CSMD's pris 1995 og Bo Bedres Specialpris 1996 og er blevet tildelt Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Tekstildesigner Dorte Østergaard Jakobsen tog sin afgang fra Skolen for Brugskunst i 1984 og har siden haft en stor produktion af især tekstildesign. Dorte Østergaard Jakobsen er særlig kendt for sine udsmykningsopgaver herhjemme og i udlandet, og hun har afholdt flere udstillinger, primært totalinstallationer, udført i samarbejde med Jakob Berg.