danskmoebeldesign_header_090111

Sidste weekend i november er der traditionen tro julemarked på Trapholt. I år er der udvalgt 42 designere og kunsthåndværkere, som sælger ud af egne produktioner på museet. Udstillerne viser blandt andet tekstil, vævning, glas, keramik, beklædning, smykker og andet design af høj kvalitet – og der er rig mulighed for at købe den unikke julegave.

Formidlingsansvarlig Kirsten Jensen har koordineret årets udstilling, og hun fortæller, at der igen i år har været rift om udstillingspladserne: ”Vi har desværre kun plads til et begrænset antal udstillere, det betyder til gengæld, at det er noget af det allerbedste, danske kunsthåndværk, der bliver vist og solgt.” Udvælgelsen af udstillerne er i år sket i tæt samarbejde med repræsentanter fra brancheforeningen Danske Kunsthåndværkere.

Julemarked på Trapholt

Design-duoen, ClibKlap, er at finde blandt de 42 udstillere på Trapholts julemarked. Claire Maria Lehmann og Iben Harboe er begge uddannet fra Danmarks Design Skole. Deres kollektion af funktionelle hverdagsting i keramik bliver til på egne værksteder i Holbæk og København. De er optagede af processen bag de færdige produkter, og siger selv: ”Vores produkter er serieproducerede og støbt i gipsforme – men med tydelige aftryk af mennesket og hånden bag”.

Der er gratis adgang til museet både lørdag og søndag, og gæsterne har samtidig mulighed for at se den store Marcel Breuer-udstilling, som både omfatter design og arkitektur. Desuden er der engleklip for de yngste og elever fra Kolding Musikskole underholder med julemusik. I museets café har brunchen fået et jule-twist, og begge dage serveres også æbleskiver og hjemmelavet gløgg.