danskmoebeldesign_header_090111

Totalinstallation i Grønnegården
Komplot Design fejrer 20 års jubilæum med en udstilling i Kunstindu-strimuseets Grønnegård. Udstillingen er en poetisk totalinstallation. Enlet, svævende overdækning tegnet til haven af Komplot Design rum-mer design fra de seneste år, design som aldrig tidligere har været visti Danmark, og flere overraskende og skelsættende nye produkter får premiere.

Fornyelse af dansk design
Komplot Design, designerne Boris Berlin og Poul Christiansen, hargennem de sidste 20 år markeret sig som et af de mest nyskabendedanske designfirmaer. Komplot Design har en meget stor og bred pro-duktion af grafisk design, produktdesign og møbeldesign bag sig. Særlig inden for møbeldesign har designerne formået både at fortsætte ogforny dansk designtradition og samtidig være på forkant med den nye-ste internationale udvikling. Komplots eksperimenter med nye synteti-ske og træbaserede materialeteknologier har i de seneste par år førtfrem til banebrydende designikoner, som allerede har skrevet sig ind iden internationale designhistorie. På Museum of Modern Art har manfx valgt at møblere med såvel de formpressede 3D-finérstole "Gubi"som gummistolene "Non".

Fremtidens designklassiker
Udstillingen er alt andet end retrospektiv og dokumenterer, at danskdesign ikke hviler på laurbærrene og historien. Et eksempel er Kom-plots nye stol "Nobody", en af udstillingens premiereprodukter, som uden tvivl vil sætte spor i designhistorien. Der er tale om en helt nymåde at tænke konceptet stol på. Her er det bløde, polstringen eller overtrækket, som vi normalt beklæder møblers bærende konstruktioner med, blevet til selve stolens skelet. Stolen er lavet udelukkende afrecirkulerbart filt fremstillet i høj grad af genbrugs-sodavandsflasker.Det giver perfekte akustiske egenskaber og er rengøringsvenligt, idetdet kan spules med vand og opvaskemiddel.

Udstillingen ledsages af et katalog på 144 sider.

Information: Museumsinspektør Christian Holmsted Olesen: Tlf. 3318 5683, mobil 2326 5661


Komplot
Design: Tlf. 3296 3255

Åbningstider: Tirsdag til søndag 11-17, mandag lukket