af Carsten Thau - Kjeld Vindum
Arne Jacobsen er første bind i værket Danske Designere, som gennem en række monografier samler billedet af en stor dansk kunstnerisk tradition med internationalt ry og udsyn.

Indhold: Arne Jacobsen - designer ; Finérstolene - stolen som et industriprodukt ; Bevægelsen i grebet ; Minimalbestikket ; Kroppen i skallen - skallen i rummet ; Møbelarkitektur ; Geometriske lyskilder ; Balancerende, bøjede skiver ; Ensemblet på bordet ; Modulsystem ; Udvalgte arbejder i øvrigt

En del af serien Danske designere.

Bind 1

Pris kr. 229,-

Sideantal: 84  Indbundet
Forlag: Aschehoug Louisiana
Udgivet: 17-09-2002
Udg./opl.: 1. udgave, 3. oplag
Sprog: Dansk
ISBN: 8761732788 

Anmeldt af: Anne Mette Laursen

Danske møbelklassikere er i dag efterspurgte design-ikoner verden over. Møblerne er kendetegnet ved deres enkle elegante design, og samtidig er de fremstillet i så godt et håndværk at de bare bliver flottere med alderen!

Nye designere
Bogen beskriver som den første af sin art den talentfulde generation af møbeldesignere, der kom på banen omkring 1990 og som i årene derefter med originalitet har skabt en lang række nye og anderledes møbler. De har med deres design taget arven op efter de danske møbelklassikere, men også bevæget sig ud i grænselandet mellem funktion og kunst.

Uden grænser
Gennem et righoldigt udvalg af de enkelte designeres møbler, tegnes der et billede af en generation uden grænser. En generation, der laver møbler til en ny tid.

Af Palle Schmidt

1. udgave, indbundet 574 sider Gyldendal 2006 'Design - mere end flot overflade og smuk form.

På én gang en historiebog, en opslagsbog og et snapshot af, hvor dansk design befinder sig lige nu. Dansk design er en rejse gennem tiden fra vikingeskibe og helleristninger til de nyeste møbler og f.eks. en brugervenlig rygbåren støvsuger. Bogen spænder over de fleste designområder, fra kongeligt porcelæn på storebæltsfærger, til telefonbokse, Ekstra Bladets layout og t-shirts fra Nørgaard på Strøget.

Thomas Dickson, f. 1958, har taget afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole som arkitekt og industriel designer og er journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har igennem mange år været udøvende designer ved siden af sin opfattende skribentvirksomhed. Thomas Dickson var i 2002 med til at grundlægge en forskningsafdeling for fremtidsforskning, Vision Lab, for Lego.

I dag er han forskningslektor ved Center for Designforskning på Arkitektskolen i Aarhus.'

Det hidtil mest omfattende værk om klassiske danske designmøbler. Bogen præsenterer mere end 450 af de møbler, der har gjort dansk design berømt i hele verden.

Det er en uundværlig håndbog i køb og salg af designmøbler i auktionshuse, på netauktioner og i klassikerbutikker. Forfatterne beskriver i detaljer møblernes kendetegn og giver en vurdering af deres auktionspris, så man kan føle sig på mere sikker grund, når man handler. Desuden indeholder bogen en stor oversigt over snedkeres og producenters mærkning af møblerne, hvilket gør det lettere at identificere en møbelklassiker - både dem man kan være heldig at finde på loppemarkeder, og dem man måske har hjemme i stuen.

Indhold:
Historier om de moderne danske møbelklassikere ; Da møblerne blev moderne klassikere ; FDB Møbler til folket og historien om masseproduktion af Danish Modern ; Kay Bojesen og det "Permanente" kunsthåndværk ; Visuel guide ; Møbelguide ;Producenterne og deres mærker ; Værd at vide inden du køber ; Reparationer

ISBN: 87-11-23165-3
1. Udgave 2006
4. Oplag 2005
Indbinding: Indbundet
400 Sider ill. i farver
Udgivelsesdato: 26-8-2005