danskmoebeldesign_header_090111

Fremover vil lufthavnens mere end 60.000 dagligt besøgende kunne glæde sig endnu mere over æstetik og komfort. Københavns Lufthavn giver passagererne flere siddepladser med indkøbet af det nye danske verdensklasse møbeldesign Orca.

Med et nyt indkøb af designermøbler deler lufthavnen nu leverandør med bl.a. Museum of Modern Art (MoMA) i New York og Operaen i København. Det ny møbeldesign Orca, produceret af Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S, vil i starten af april blive installeret i lufthavnen.

Orca
Danmarks ansigt udadtil
Designerne Anne-Mette Bartholin Jensen & Morten Ernst står bag Orca møblerne. Orca møblerne placeres i loungeområderne i lufthavnens finger B.

Der bliver i alt 266 siddepladser i marineblå og turkise farver. Hertil kommer 89 lyse borde og 79 armlæn.

"Københavns Lufthavn er mere end blot et effektivt trafikknudepunkt. Lufthavnen er også Danmarks ansigt udadtil, og derfor er vi glade for at kunne kombinere passagerkomfort med at vise hvad nogle af Danmarks og Skandinaviens bedste designere og kunstnere kan præstere. Denne gang har vi valgt at give passagererne mulighed for at opleve hvad unge danske møbeldesignere formår", siger administrerende direktør Niels Boserup.

Københavns Lufthavne har tradition for god arkitektur og kvalitet i indretning og design. Med 60.000 dagligt besøgende og omgivelser skabt af et halvt hundrede af de ypperste arkitekter, kunstnere og designere må Københavns Lufthavn betegnes som en af Skandinaviens største udstillinger.

OrcaOrca - latin for spækhugger
De nyeste møbeldesign i Københavns Lufthavn er skabt af Anne-Mette Bartholin Jensen og Morten Ernst, der begge er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og i 1994 vandt den allerførste Erik Jørgensen Designpris.

"Både lufthavnen og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S sætter en ære i også at støtte unge designere. Det er de unge designere, der skal bane vejen for nye stolte designtraditioner i Danmark, så dansk design ikke udelukkende sættes i forbindelse med de traditionelle fyrtårne Wegner, Jacobsen og Mogensen", siger administrerende direktør Niels Jørgensen fra Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

Stolene er produceret i formstøbt koldskum betrukket med marineblå og turkise betræk af uld fra Gabriel A/S. Bordpladerne er lyse i massivlaminat. Orca er latin for den elegante hval spækhuggeren - tag hen forbi finger B i Københavns Lufthavn, og du vil vide hvorfor…