danskmoebeldesign_header_090111

Chefdesigner Per Weiss vil puste nyt liv i den gamle Delta-sæk fra Innovation. Selvom den trekantede sækkestol blev designet for mere end 35 år siden, er den nu klar til at erobre vores hjem i 2008. Denne gang under navnet Player.

70'ernes hippie-møbel
Da firmaet Innovation blev grundlagt i 1971 af den nuværende ejer Flemming Højfeldt og hans partner, var det med en produktion af sækkestole. Ideen var nærliggende i en tid, hvor 68'er generationens afslappede livsindstilling gennemsyrede boligindretningen.

Flemming Højfeldt skitserede en sækkestol, som han mente kunne udkonkurrere de traditionelle formløse modeller. Delta-sækken var en ergonomisk sag med mere støtte til hoved og nakke. Stolen var et hit, lige indtil oliekrisen i '74 fik prisen på de små styropor-kugler i sækkestolene til at eksplodere.

Elegant revival
Efter en del år i skyggen, er sækkestole igen blevet populære, ikke kun på børneværelser. Per Weiss har givet det gamle hippie-design en make-over, så det passer i nutidens elegante og luksusprægede indretningsstil. Stadig afslappet og hyggeligt, men med et tidssvarende, mere sofistikeret finish, som også matcher en voksen boligstil.

Hvid Player Q og sort Mini Player Q i henholdsvis hvid og sort lædertekstil. Vatteret quiltning og elegant bærerem, som understreger møblets mobilitet.

Quilt giver karakter og komfort
Nu hedder stolen Player og fås blandt andet i en lækker quiltet version - Player Q. Ud over ekstra komfort, giver den vatterede quiltning øget hold og dermed et mere elegant formsprog. Player Q er dog stadig et dynamisk møbel, der tilpasser sig brugeren og dermed passer perfekt til hele familien.

Inspiration fra modeverdenen
Q versionerne går igen i flere af Innovations aktuelle produkter, og inspirationen er hentet i modeverdenens trendskabende udvalg af accessories, hvor quilt-detaljer giver karakter til tasker, bælter og sko.

"Møbelbranchen er ofte for konservativ og selvfokuseret, og det er rigtig ærgerligt. Man kopierer hinanden i stedet for at åbne øjnene for de utallige inspirationskilder, der er fx i kultur og mode. Vores Q editions er er godt eksempel på, at man kan flytte et kendt element fra én kontekst til en anden og på den måde skabe et nyt og spændende udtryk," udtaler chefdesigner Per Weiss.