Share

Poul Henningsen og Louis Poulsen Lighting er uløseligt forbundet. Men få ved, at samarbejdet mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen Lighting tog sin begyndelse allerede i foråret 1924. Da henvendte den unge arkitekt sig til belysningsfirmaet med lampetegninger i metervis og et ønske om at få nogle sat i produktion til den store Paris-udstilling året efter. En af disse lamper indbragte en guldmedalje, og grundlaget for et af de mest frugtbare samarbejder arkitekt og producent imellem blev lagt.

PH lampen nyder stadig stor popularitet - lyset er ganske enkelt uforligneligt, og så er lamperne smukke og harmoniske i deres udtryk. Af denne årsag har der længe været ytret ønske om at producere en udendørslampe, der kunne supplere PH væg i kobber. Poul Henningsen havde stor interesse for det udendørs lys, men man finder kun få udendørs lamper fra hans hånd, herunder Tivolilampen fra 1949, som man stadig kan nyde synet af i den gamle forlystelseshave.

Lanceringen af PH 3-2½ væg og pullert kommer netop i en tid, hvor haven nyder stor opmærksomhed og nu er det altså muligt at oplyse den med lys i særklasse. Lamperne er pga. de strenge krav til udendørs belysning tilpasset teknisk, men Poul Henningsens unikke behandling af lyset er bibeholdt i de robuste lamper.

Lanceret i 2005.