danskmoebeldesign_header_090111

Nu hitter plankeborde igen. Men denne gang er de nye, danske, og i kundens helt eget design fra Lundeborg Træ i længder op til fem meter i lagret, tørt egetræ og douglas. Og de hitter til både indendørs og udendørs brug. Først kom de franske, antikke plankeborde/langborde i 80 ´erne, så kom de noget billigere kopier, og så har der ellers været lidt stille omkring de store, rustikke borde. Men nu er trenden tilbage og i ny version.

Tømmervirksomheden Lundeborg Træ har introduceret ”Lundeborg Plankeborde” i henholdsvis eg og douglas, og med den interessante vinkel, at man selv kan designe det færdige bord, selv lave finish eller købe et færdigbehandlet bord, høvlet, slebet og f.eks. voksbehandlet, olieret eller lakeret og med ben i træ eller stål.

I alle længder og bredder
De store egeplanker i tykkelser op til 125 mm, og douglasplanker kan tages i nærmere øjesyn i Lundeborg Træ´s store haller ved Svendborg Havn. Og selv som rå og ubehandlede med bark på siderne er de kolossalt dekorative, og bliver meget elegante, når de er forvandlet til et gedigent bord med silkeglat overflade og karakteristika fra træets levetid som ekstra dekorativt element.

Plankebordet Anno_2012

Det er selvfølgelig trendsetterne, der først har fået øje for at erhverve plankeborde i design efter egen skitse og ønske til længde og tykkelse, og nu står de første borde på både kontorer, i villaer og i uderum ved grillarrangementet og udekøkkenet.

At kunderne kan få sine egne ønsker til design opfyldt skyldes, at Lundeborg Træ har fået eget maskinsnedkeri og smedeafdeling. Det betyder f.eks. at de brede planker kan saves til og sættes sammen til et bredere bord, og så har man et helt andet design og funktion end de oprindelige mere smalle langborde. Og måske med stålben som understregning af et moderne design.

Men man kan også få bordene uden understel, hvis man har ideen til en helt anden løsning, måske et par gedigne stenstøtter eller træstubbe.

Forskellige farvenuancer
Egeplankerne er lagret i 8-9 år og har et højere prisniveau end douglasplankerne, men i forhold til tilsvarende borde i de fineste bolighuse er de individuelle borde fra Lundeborg Træ særdeles konkurrencedygtige, og så kan man jo sætte sin egen signatur på det. Som sagt kan bordene købes i ”halvfabrikata” til lavere pris, eller fuldt færdige og indfarvet i f.eks. ”Antik”, ”Blonde”, ”Mahogny”, eller rødbrun, mørk eg, røgfarvet eller hvidkalket. Mulighederne er mange, og det er borde, der holder til ”evig tid”.

Plankebordene kan suppleres af de smallere planker i tilsvarende længder, der kan anvendes som bænke, når der er tale om udendørs brug.