danskmoebeldesign_header_090111

Møbeldesigner Ditte Hammerstrøm (f. 1971) bliver den anden person, der modtager Planken Ud Prisen. Det sker ved en festlighed på Kunstindustrimuseet i København torsdag den 28 august 2008 kl. 17.00. Ved samme lejlighed åbner en solo-udstilling af Ditte Hammerstrøms arbejder på museet.

I sin motivering for valget af prismodtager skriver Planken Ud-komiteen bl.a.:

"Ditte Hammerstrøm har siden sin afgang fra Danmarks Designskole i 2000 haft fokus på formgivningen af møbler, hvor hun på én gang har taget afsæt i den klassiske danske møbeltradition, og samtidigt skabt sit helt eget unikke formsprog, der både er utraditionelt, feminint og udfordrende. Dittes arbejder afspejler en høj håndværksmæssig kunnen og viden, kombineret med en unik æstetik, der på én gang er smukt at skue og fortæller en historie.

Ditte ved hvad hun vil med sit arbejde, og går ikke på kompromis. En sentimental sjæl og en rebel er begge karakterer, som på fascinerende vis kommer til udtryk i hendes arbejde. Hvert møbel er i lige så høj grad et værk som et funktionelt objekt, og der er langt fra den strømlinede livsstilspopulisme, som design også lægger navn til, til disse arbejder."

Om prisen
Planken Ud Prisen tildeles en møbelsnedker og/eller møbeldesigner, der i sit arbejde formår at virke for de præmisser der har været grundlaget for projekt Planken Ud: En høj håndværksmæssig standard og en gennemført æstetisk forståelse - og ikke mindst viljen til, i sit arbejde, at gå planken ud - i udtrykkets mest positive forstand

Planken Ud Prisen består af et rejselegat på kr. 40.000, der vil blive uddelt hvert år frem til og med 2011. Midlerne til prisen stammer fra auktioner, der hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner er blevet afholdt over de unikke udstillingsmøbler fra de to Planken Ud udstillinger på Kunstindustrimuseet i 1999 og 2003. I 2007 gik prisen til møbeldesigner Søren Ulrik Petersen.

Prismodtageren er udvalgt af Planken Ud-komiteen, som består af: Bodil Busk Laursen (Kunstindustrimuseet), Mette Strømgaard Dalby (Trapholt), Keld Korsager (Møbel+Interiør Brancheforeningen), Ole Rømer (Københavns Tekniske Skole) samt Sebastian Holmbäck og Louise Campbell (Planken Ud) .