danskmoebeldesign_header_090111

Møbler der lever ... Skaber liv
Et møbel er en selvstænding organisme, der indgår i menneskets dagligdag ...

R.Randers A/S tog form allerede i 1940. Firmaet skulle først omkring smedevirksomhed, hydraulisk værktøj og specialmaskiner samt gasflaskeproduktion, før drejningen gik i retning af egentlig møbelproduktion. Året var 1956 og den primære produktion bestod af stålmøbler til skoler, kantiner og kontorer.

I 1969 indledtes et samarbejde med Friis & Moltke, arkitekter MAA, MDD, BDA. Et samarbejde der tog udgangspunkt i skolemøbler til et gymnasium. Serien blev gennem årene udbygget med andre møbeltyper og til flere funktionsområder.

1982 indledte firmaet et samarbejde med Thore Lassen & Søren Nielsen, arkitekter MDD om udvikling af en ny skolemøbelserie. Udformningen af skolemøblerne er baseret på den undersøgelse, som de samme arkitekter udførte i 1981 i samarbejde med Danske Arkitekters Landsforbund og Undervisningsministeriet.

I 1991 indledte R. Randers A/S et samarbejde med arkitekt, professor Jørgen Kastholm om konference- og salsstole.

Med fokus på ergonomi, funktion og design udviklede man sammen arkitekterne Hans Thyge Raunkjær og Karen Kjærgaard i 1994-95 en møbelserie, der omfatter et bredt sortiment i skriveborde, sidde-/ståborde, skuffebokse, skabe og reoler. Til serien hører desuden kantineborde og kantinestole.

R. Randers A/S er en danskejet virksomhed, der producerer og selv markedsfører møbler til alle formål og alle rum, hvor mennesker mødes til inspirerende samvær.

Væres speciale er indretningsløsninger til kontorer, konferencerum, restauranter, kantiner, skoler, store sale o.lign., hvor brugssituationen stiller særlige krav til form, funktion og komfort samt holdbarhed. I møbelserierne går fleksibilitet hånd i hånd med et rent og stramt formsprog der giver personlighed og stil til både moderne og klassiske omgivelser. Hertil kommer de uanede individuelle variationsmuligheder, der ligger i materiale- og farvevalg.

www.r-randers.dk