Share
Rud. Rasmussens Snedkerier er et af de ældste, danske og stadigt arbejdende møbelsnedkerier. Historien startede med Rudolph Rasmussen, som i 1869 grundlagde 'Rud. Rasmussens Fabrik for Egetræsmøbler'. Værkstedet lå i Store Kongensgade, men efter en brand i 1875 besluttede Rudolph Rasmussen sig til at flytte uden for voldene til den adresse, hvor det har eksisteret lige siden, Nørrebrogade 45.

Det ganske særlige kendetegn ved Rud. Rasmussens Snedkerier er det tætte samarbejde mellem møbelarkitekt og snedker. Det begyndte med et frugtbart samarbejde mellem arkitekt Martin Nyrop, der blandt andet tegnede Københavns Rådhus. I samme periode blev der også udviklet møbler af arkitekten Thorvald Bindesbøll.

I 1920'erne kommer kontakten til arkitekt og professor Kaare Klint, hvis mo-deller Rud. Rasmussens Snedkerier har produceret lige siden. Det gælder f.eks. den populære Faaborgstol, der oprindeligt blev tegnet til Faaborg Museum, de klassiske sofaer, f.eks. den græskstribede sofa, med stof tegnet af Lis Ahlman, og den første ‘knock-down' stol, Safaristolen, der kunne skilles fuldstændig ad, lægges i en kasse og sendes pr. post over hele verden. I slutningen af 1920'erne kommer arkitekt og professor Mogens Koch også til firmaet som en slags 'hus-arkitekt', og får fra 1932 produceret de første elementer af hans siden så berømte Byggereolsystem, der ligesom Foldestolen og Foldebordet bliver populære hos kunderne. Og har været det lige siden.

Besøg Rud Rasmussens hjemmeside: www.rudrasmussen.dk