danskmoebeldesign_header_090111

FIFTY FIFTY - en hel idé. Lige dele designer og producent. Lige dele formgivning og know how. Lige dele tradition og fornyelse. Lige dele ansvar og arbejdsdeling. FIFTY FIFTY - en hel og oprindelig idé. Når Snedkernes Efterårsudstilling præsenterer sit nye koncept FIFTY FIFTY for efterårsudstillingen i Rundetaarn 21. november, 2008 kl. 17 er det med nye toner i et ellers klassisk ensemble.

SNEDKERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2008Velkendte designere og producenter er blevet udfordret i nye konstellationer gennem ren og skær lodtrækning. "Idéen bag FIFTY FIFTY er at vende tilbage til SE's oprindelige udgangspunkt, hvor designer og producent deler samarbejdet ligeligt", fortæller foreningen's næstformand Klaus Brügmann. "Det er hensigten i højere grad at fokusere på processen og lade resultatet tale for sig selv. Samarbejdet strækker sig over seks måneder for at skabe mulighed for en længerevarende arbejdsproces og synergi mellem designerens kreative univers og producentens kommercielle og materialemæssige kompetencer og know how".

FIFTY FIFTY konceptet har således skabt nye match og rystet designere og producenter ud af gamle vaner, der er resulteret i en række nytænkende og fremsynede møbler. I en rundspørge blandt designere og producenter svarer 90% positivt på SE's tvangsdating. Designer Aleksej Iskos fortæller. "Det var næsten som at vinde en rejse til Elfenbenskysten. Jeg har hørt om det, men hvor ligger det, hvordan ser der ud, og hvordan klarer man sig der? At samarbejde med en helt ny producent, som er meget anderledes end dem, man plejer at arbejde sammen med, er som at rejse til et ukendt land - spændende og lærerigt. Og på spørgsmålet om de faste rammer har skærpet designeres kreativitet påpeger Iskos: "Faste rammer er altid udfordrende - om det er trafikregler, fængselstremmer, ægteskab eller en bunden opgave. Det er ikke altid nemt, men man oplever og lærer en del nyt undervejs."
Der er med andre ord stor opbakning til konceptet blandt udstillerne. For producenternes vedkommende har tilslutningen til en SE udstilling aldrig været større. For der sker noget, når man pludselig forpligter sig på ligelig arbejdsdeling, ligeligt engagement og ligeligt ansvar for at implementere idéen i praksis.

PP Møbler, der er parret med designer Thomas Alken, udtaler. "Hvis man vil udfordre form og materialer og vove sig ud, hvor ingen andre har været endnu, er det rart at kunne mødes ved udgangspunktet og følges ad et skridt af gangen". Producent Aksel Kjersgaard A/S, der er med for første gang, er også positiv over for det tvungne parløb. "De bedste produkter opstår, når både designer og producent udfordrer hinanden. Det er aldrig spild af tid at arbejde sammen med en designer, der brænder for det, han laver". I år viser Snedkernes Efterårsudstilling i alt 33 innovative møbler i træ, stål, gummi og flet fostret, udviklet og udtrykt gennem nye samarbejdskonstellationer designer og producent imellem. Glæd dig!