danskmoebeldesign_header_090111

Engelbrechts A/S har netop overtaget produktionen og distributionen af den international anerkendte Kevi stole- og taburetserie, der er designet af Jørgen Rasmussen. Stolen var en af de mest populære og folkelige kontorstole i 70'erne - og den indfriede på bedste vis fordringerne til arbejdsmiljø og ergonomi. Således er stoleserien hen over årene blevet solgt over hele verdenen i et stort sekscifret antal.

KeviPopulariteten blev hjulpet på vej af det tidløse design men bestemt også af, at Jørgen Rasmussen i 1965 opfandt Kevi hjulet - som blev påsat Kevi stolene. Med denne landevinding kunne stole nu bevæge sig frit og nemt. For denne opfindelse blev Jørgen Rasmussen bl.a. hædret med ID-Prisen i 1969 (i dag Den Danske Designpris) og optaget i Kulturkanonen i 2005. Efter manges mening findes der stadig ikke noget alternativ stolehjul, der er bedre end Kevi hjulet.

I dag er stoleserien et design-ikon og blandt mange arkitekters foretrukne. Kevi stolen er bl.a. med i Danish Design Project, hvor dansk design indrettede Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Morten Engelbrecht, adm. direktør for Engelbrechts A/S glæder sig over at kunne føje Kevi serien til produktsortimentet. Det passer rigtig godt ind i vores forretningsfilosofi om, at vores møbler skal være æstetiske og funktionelle samt kunne tilføre rummet værdi og skabe glæde for brugerne. Og da Kevi sortimentet er meget dybt, kan man nemt finde stolen, der passer til den relevante arbejdssituation.

Morten Engelbrecht forventer, at 2008 bliver et godt år for Engelbrechts A/S. "Vi står foran en lang række tiltag på produktsiden, herunder vores Kevi engagement - og disse tiltag vil forventelig kunne forøge vores omsætning med 25% ifht. 2007."