Share
Tidligere Louis Poulsen-direktør og produktudvikler hos Bang & Olufsen, vil lancere udeinventar, der adskiller sig markant fra de traditionelle udemøbler i parker og boligforeninger.


Nej tak, har svaret lydt, når Ib Mogensen er blevet tilbudt job i millionklassen. Han har nemlig en idé, der skal give folk en ekstra oplevelse, når de mødes udenfor - i en park eller ved boligforeningens fællesarealer. En idé, der indebærer et maksimalt designniveau og efterlader én med et indtryk af, at en bænk faktisk ikke kun behøver at bestå af nogle brædder med fire stål-ben under. Derfor starter han nu sin egen virksomhed: out-sider a/s.
 
"80 procent af de udemøbler, der eksisterer i dag, er lavet af stål og træ, og det vil jeg gerne udfordre med nye materialer og utraditionelle løsninger i et lækkert design. Stat, kommuner, bygherrer og boligforeninger har stort fokus på området, men der er for få spændende muligheder at vælge imellem, og derfor ser jeg et stort behov for nyt innovativt udeinventar. Det kommer til at betyde, at udemiljøerne vil spille sammen med de mange nye designede byggerier og det inventar, vi omgiver os med," siger Ib Mogensen.

Han kommer fra stillinger hos nogle af Danmarks designhøjborge, blandt andet Louis Poulsen, Bang & Olufsen og Thorn & Jakobsson og har i en alder af 50 år valgt at starte sin egen virksomhed. Oprindeligt er Ib Mogensen udannet ingeniør, og i foråret 2007 vil hans inderste drøm blive en realitet i form af lanceringen af out-sider a/s.

"Jeg har allerede nu et samarbejde med 12 danske designere og andre professionelle fagfolk. Jeg har stor respekt for forskellige faggruppers betydning for gode produkter, og det er i samspil med dem, jeg vil smelte brancher og teknologier sammen og skabe de oplevelser, som gør livet sjovere," forklarer Ib Mogensen.

Ib Mogensen modtog her i starten af 2007 knap en million kroner af Energistyrelsen til et forskningsprojekt, der skal foregå i et samarbejde med blandt andet Forskningscenter Risø. Det er et beløb, der skal være med til at realisere idéen om sammensmeltningen af forskellige brancher og teknologier til unikt udeinventar.