Share

CoDe 09CODE09 - Nordens første designmesse, hvor du kan finde det ypperste indenfor design, møbler, interiør, tekstil, belysning og arkitektur - nærmer sig med hastige skridt. Her giver vi et lille indblik i, hvad du blandt andet kan opleve, når dørene åbner til en unik designoplevelse sidst i august (27.-30. august 2009).
CODE09 afholdes som en central del af Danmarks første internationale designuge.

Kl. 10.00 - 18.00 Torsdag - lørdag (kun for fagfolk)
Kl. 10.00 - 16.00 Søndag (åben for publikum)


PLASTFLASKER HOLDER REGNEN UDE
Practicals fra Dyberg-Larsen er flotte og lette trenchcoats, der er fremstillet af gamle plastflasker.

Let, vandafvisende og ikke mindst godt for miljøet. Trenchcoat-serien Practicals fra Dyberg-Larsen er fremstillet af 95 pct. genbrugsmaterialer, hvor knuste plastflasker udgør hovedparten.

Practicals er et "grønt" og elegant bud på en fiks regnfrakke og kombineret trenchcoat til livet i byen eller for folk på farten - hvor en lille byge eller to ikke skal ødelægge humøret.

Når Practicals-frakken ikke er i brug, foldes den sammen, så den næsten ingenting fylder. Den opbevares nemt i den lille medfølgende pose. Eller puttes i en taske eller bilens handskerum.

Practicals er udviklet af London-designeren Emma Jeffs for Dyberg-Larsen i Asperup på Fyn. Ideen til Practicals er helt bogstaveligt kommet ovenfra: det regner mere end 150 dage om året i London!

Læs mere på www.dyberg-larsen.dk og mød dem på CODE09.


DANSK DESIGN I SØ-TRÆ
Under overfladen på Lake Kenyir i Malaysia ligger Kenyir dalen. Her har bl.a. mahogni- og akacietræer stået oversvømmet siden 1978. Først for nylig er man blevet opmærksom på denne fantastiske forekomst af ædeltræ, der de sidste 30 år har stået beskyttet mod forurening og rovdrift.

På opfordring fra den Malaysiske regering er savværket Thye Hing Sawmill nu gået i gang med det yderst vanskelige arbejde at
rydde søen. Regeringen ønsker at styrke søens kommercielle anvendelsesmuligheder, hvilket i øjeblikket er stærkt begrænset af de gamle stammer, der mange steder bryder søens blanke overflade. Thye Hing Sawmill bruger thailandske perledykkere udstyret med luftdrevne kædesave og pramme til skånsomt at fælde og fragte disse fantastiske træer til savværket. Her genfødes træet som smukke planker. Da træet er dødt ved oversvømning, er det skånet for de reaktioner, som træer ved almindelig fældning har. Det betyder, at sø-træ er langt mere formstabilt og dermed særdeles velegnet til møbler, terrasser og plankegulve.

Lake Wood er et dansk ejet møbelfirma stiftet af tømmerhandler Allan Lundberg og designer Benjamin Salomon.

Læs mere på www.lakewood.dk og mød dem på CODE09.


NYT DESIGNKONCEPT PRÆSENTERES PÅ CODE
For første gang udstilles konceptet Transparent teglvegg, som den norske visuel kunstner Hilda A Danielsen står bag, på en designmesse. Konceptet er et udviklingsarbejde i grænselandet mellem kunst, design og arkitektur og består af mønsterperforerede keramiske byggemoduler, som kan bygges sammen til skulpturelle teglvægge. Teglskulpturene kan benyttes som skillevægge/rumdeler og integreres i arkitektur eller landskaber. Hver teglvæg udformes af kunstneren og tilpasses det specifikke rum i samarbejde med kunden.

Den transparente teglvegg er en kompleks og paradoksal ide, som opbryder tyngden og materialetætheden Konceptet udfordrer det traditionelle billede af, hvad en murstensvæg er fysisk og psykisk. Perforeringerne giver plads til lys, luft, farver og liv gennem væggen, som kan udformes med forskellige grader af transparenthed. På den måde bliver væggen en forlængelse af rummet.

Oplev konceptet på CODE09 og læs mere på www.hildeadanielsen.no


URE MED MARKANT PERSONLIGHED
Rado er et schweizisk urmærke, der startede egen produktion i 1957. Allerede i 1962 viste Rado med Radi Diastar serien, at de producerer ure med markant personlighed og umiskendelige Rado kendetegn. Diastar var kun starten, og i 1986 var Rado de første til at producere ure i keramik med fødslen af Ceramica serien. En teknologi, der viste Rado foran sin tid og som et firma, der turde gå egne veje. Idag satser Rado 100% på design, og samarbejdet med den kendte designer Jasper Morrison har vist, hvordan en designer fortolker Rado. Jasper Morrison har designet emballage, skiver og et ur kaldet r5.5, der er indsat foto af her.

Rado har gennem årene vundet masser af design og innovationspriser og idag følger Rado fans loyalt mærket blandet andet via RadoStar og www.rado.com.

Oplev Rados lækre podukter på CODE09 og læs mere på deres hjemmeside.

PRÆ-REGISTERING ÅBNER 1. JULI 2009
Som besøgende kan du præ-registerere dig fra 1. juli 2009. Det kan du gøre ved at gå ind på vores hjemmside www.code09.dk.

Du får gratis adgang ved onlineregistering på hjemmesiden eller ved indgangen (Ved registering ved indgangen medbring venligst din invitation). I modsat fald betales en entré på kr. 150 (20 Euro).