Share

af Ida Engholm
Hvor de øvrige danske møbelarkitekter arbejdede i træ og naturlige materialer og gerne i hånden, udviklede Verner Panton sine produkter i plast, glasfiber, skumgummi og andre syntetiske stoffer. Hans glade popkulører og sjove former materialiserede 1960´ernes og 70´ernes boomende velfærdsudvikling og alternativkulturer, hvor en anderledes verden åbnede sig med nye måder at gøre tingene på.
Verner Panton brød på alle måder med den diskretion og behagelighed, der kendetegnede dansk design. Hvor andre danske møbelarkitekter arbejdede i træ og naturlige materialer og gerne i hånden, udviklede Panton sine produkter i plast, glasfiber, skumgummi og syntetiske stoffer.
I denne guide til Verner Panton - en ener i den danske designtradition - fortæller lektor ved Center for Designforskning Ida Engholm om, hvordan hans glade pop-kulører og sjove former materialiserede sig i 1960´ernes og 70´ernes boomende velfærds-udvikling, og om hvordan en anderledes verden åbnede sig med nye måder at gøre tingene på.

Bind 6
Pris kr. 229,- 

En del af serien Danske designere,
Aschehoug Louisiana, 2004
ISBN 87-617-3293-1
1. udgave, 1. oplag 2004
Indbundet
84 sider. ill. (nogle i farver) 

PP56.png