danskmoebeldesign_header_090111

Ægget, Svanen, 7'eren, Myren. Det er nok de færreste, der er i tvivl om, hvilken designer, der gemmer sig bag de nævnte stole. Arne Jacobsen er for længst blevet et ikon og en stjerne, der lyser både på den danske og internationale arkitektur- og designhimmel.

Og selv om han forlod os for over 40 år siden, så bliver han ved med at lyse kraftigt. Nu med en helt ny sofa, som designfirmaet &tradition netop har lanceret:

mayor sofa

Sofaen hedder Mayor, og Arne Jacobsen tegnede den oprindeligt til Søllerød Rådhus, som han ligeledes tegnede i 1930erne sammen med studiekammeraten Flemming Lassen.

På den måde er sofaen et af hans tidlige design, og den viser en lidt anden side af ham, hvor formsproget er meget tro mod de danske traditioner med gedigne træsorter og funktionelle løsninger.

- Med Mayor-sofaen og Bellevue-lamperne, som vi lancerede tilbage i 2011, skaber vi et univers omkring den lidt yngre og eksperimenterende Arne Jacobsen. De Arne Jacobsen-design, som &tradition producerer, er forgængere for mange af hans produkter, som man kender på markedet i dag, forklarer Martin Kornbek Hansen, brand manager ved &tradition, der er meget glad for at have fået muligheden for at sende sofaen på markedet:

Mayor-sofaen fortæller historien om Arne Jacobsens tidlige og mere ukendte design, og Mayor viser en yngre Arne Jacobsen ned ham vi i forvejen kender...

mayor sofa2