danskmoebeldesign_header_090111

Finn Juhls karmstol er ægte dansk møbeldesign

Et vidunder er et fænomen. Et unikum. Et pragteksemplar. Enestående og fantastiske genstande eller personer vækker vores begejstring. Vores opmærksomhed bliver fanget, men vi undres også.

Trapholt har netop åbnet udstillingen Danish Modern – Syv Danske Vidundere. Danish Modern - Syv Danske Vidundere tager udgangspunkt i Trapholts møbelsamling, der dækker dansk design fra år 1900 og frem til i dag. Udstillingen præsenterer syv hovedværker af syv danske møbeldesignere, som har skrevet sig ind i designhistorien. Syv danske vidundere, der med deres unikke formsprog, ikke blot har sat et markant aftryk på dansk kultur, men også været med til at etablere Danmark som designnation og vakt international interesse og anerkendelse. 

De syv hovedværker er skabt af det 20. århundredes største og mest prominente designere; Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Nanna Ditzel, Verner Panton og Poul Kjærholm.  Syv vidundere, der som verdenskulturarvens syv vidundere, er ikoniske værker skabt af mennesker til beundring, til evig tid. 

Udstillingen præsenterer yderligere 14 stole – to fra hver af de syv designere. På den måde kan man opleve spydspidsen af og diversiteten i dansk møbeldesign, men også hvordan håndværket udviklede sig i dets søgen efter nye veje.

Danish Modern – Syv Danske Vidundere kan opleves til maj 2017.

www.trapholt.dk