danskmoebeldesign_header_090111

Arne Jacobsens Tankstation
Hvis man både er til bilkultur og arkitektur, så er det værd at tanke bilen op på arkitekten Arne Jakobsens tankstation ved Skovshoved Havn. Tankstationen er i dag fredet, og blev opført i 1937 samtidig med, at man byggede den nye kystvej, der førte Strandvejen udenom Skovshoved og Tårbæk.
 
Tankstationen er bygget i Arne Jakobsens velkendte funkis-stil, og er især kendt for sin paddehat, der skærmer de tankende bilister mod regn og blæst. Desuden er selve bygningen beklædt med hvide klinker hele vejen rundt, og på fronten finder man det store karakteristiske ur.

Den helt specielle bygning er i dag fredet i klasse A - vist nok som den eneste tankstation i Danmark. Tankstationen fik i 2002 en gennemgående renovering, så den i dag fremstår som ved åbningen i 1938. Oprindeligt var det i øvrigt Texaco, der var bygherre på byggeriet, og man kan stadig tanke bilen op i Arne Jacobsens omgivelser. Det er dog forlængst slut med at blive serviceret af den klassiske tankpasser, så i dag må man nøjes selvbetjening på den nuværende UnoX-tank.

Mens man tanker bilen op, kan man passende sende ungerne ind i den lille isbod, der nu er flyttet ind i den oprindelige servicebutik. Her kan man i sommerhalvåret købe nogle af Strandvejens bedste isvafler.