danskmoebeldesign_header_090111

Collage - raffineret belysning fra Louis Poulsen Lighting

"Collage" hedder frugten af det spændende samarbejde mellem den unge designer Louise Campbell og det erfarne belysningsfirma. Sidste år lancerede Louis Poulsen Lighting den prisbelønnede Campbell pendel, og Louise Campbell skabte i den anledning også sit eget fantasifulde univers af lamper, som blev vist på Copenhagen International Furniture Fair. Især én af disse designstudie-lamper tiltrak sig megen opmærksomhed, og netop den har Louis Poulsen Lighting valgt at sætte i produktion.

Louise Campbell lod sig inspirere af naturens egen lyskilde, da hun skabte Collage. Det var med tanke på solens stråler, der finder vej gennem træets løv og efterlader sig et flimrende spor af lys og skygge, at ideen opstod. Den samme foranderlighed og uendelige vekselvirkning mellem lys og skygge har Louise Campbell indfanget i designet af Collage. De tre akrylskærme med hver deres laserskårede bladmønster fungerer ligesom løvet, der skærmer for lyset, så man ikke blændes. Netop at undgå direkte blænding har været i fokus hos Louise Campbell, for dermed sikrer man også et behageligt og komfortabelt lys. At det smukke bladmønster tillige ændrer udtryk alt efter, hvor man står, er blot et yderligere raffinement i en lampe, hvor form, funktion og æstetik går op i en højere enhed og hvor skyggeeffekten spiller lige så stor en rolle som selve lyset.

CollageCollage fås både som pendel og gulvlampe og udover den hvide version, kan man bestille lampen i farverne Heavenly Blue, Spring Green, Hotlips samt Smoke Screen. Pendlen er 60 cm. i diameter og 36 cm. i højden. Gulvlampen er 60 cm. i diameter og 166 cm. i højden. Collage samles i hånden, da nøjagtigheden i skærmenes indbyrdes placering er af afgørende betydning.

Louise Campbell (født 1970) har efterhånden skrevet sit navn ind i rækken af betydningsfulde danske designere og modtaget en række priser for sit virke. Senest blev Campbell pendlen, som hun lavede i samarbejde med Louis Poulsen Lighting belønnet med den prestigefyldte internationale pris; iF Product Design Award 2005 i guld, og sidste år modtog hun bl.a. den prestigefulde Finn Juhl Arkitekturpris.