danskmoebeldesign_header_090111

Som det første lancerer Coop fire stole fra FDBs tegnestue. Det er en stol fra hver af de fire tegnestuechefer, Børge Mogensen, Jørgen Bækmark, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. Derudover bliver der også lavet tre borde tegnet af Volther.

”Der er ikke kun tale om en relancering, men også en optimering. Vi vil levere den gamle kvalitetsvare, så den passer til dagens publikum. Derfor har vi allieret os med arkitekt Thomas Alken fra Format Design, som har arbejdet med at tilpasse møblerne til nutidens størrelser og ønsker om siddekomfort,” siger kategorigruppechef Ole Kiel, Coop.

FDB-møblerne vil i første omgang komme i handlen i 230 SuperBrugsen-butikker over hele landet i uge 35 og fra uge 36 vil møblerne være til salg på coop.dk.
”Vi vil også lave nye klassikere, når møblerne har fået fat. FDB Møblerne er en del af vores historie, som vi er stolte af, og som vi gerne vil føre videre. Designmøbler i gedigen kvalitet til rimelige priser. Det var budskabet som passede lige så godt dengang, som det kommer til at gøre nu, og der er ingen grund til, at vi ikke skulle kunne supplere de gamle klassikere med nogle nye også,” siger indkøber Maria Rábade-Lieber og Kategorichef Dorthe Kongstad, Coop.
Møblerne bliver lavet af FSC-mærket træ og det gamle FDB-logo vil være at finde under sædet præcis som på originalerne. Dermed bliver Coops værdier om at drive virksomhed med omtanke også tilgodeset i de nye møbler samtidig med at trådene tilbage til de gode gamle dages historie holdes i hævd.

Kvist Møbler i Årre har i flere år haft planer om at sætte gang i nogle af de gamle FDB-møbler, og hilser muligheden velkommen.

”Vi har længe gerne villet lave nogle af de gamle stole. Faktisk havde vi nogle af de gamle FDB-møbler oppe og vende for cirka 10 år siden, men der var tiden ikke moden endnu. Nu tror jeg derimod, det bliver en stor succes, fordi vi rammer det rigtige tidspunkt med de gode designs i en god kvalitet, og vi er glade for at få muligheden for at samarbejde med Coop om at genoplive møblerne,” siger medejer af Kvist Møbler, Michael Kvist.
FDB Møbler fandtes tidligere i de fleste danske hjem. Alene Poul M. Volthers køkkenstol blev solgt i over 850.000 eksemplarer.