danskmoebeldesign_header_090111

Sika Horsnaes har opfundet en helt ny måde at flette kurvemøbler på. Det asymmetriske, lette og luftige fletværk giver kurvemøblerne et moderne og anderledes look, der ikke er set tidligere. Den unikke, nye flettemetode gav for nylig kurvemøbelfabrikken innovationsprisen på den internationale havemøbelmesse Spoga i Köln for stolen Pluto Urban Birdnest.

Den nye flettemetode er inspireret af den teknik, som fuglene bruger til at bygge rede, og derfor har metoden fået navnet "Birdnest".

"Vi holder flettemetoden hemmelig, for at konkurrenterne ikke skal kopiere den. Men jeg kan dog røbe, at selvom det ser ud som en tilfældig måde at flette på, så er det et genialt system, der sikrer, at alle stole er ens flettet. Metoden er udviklet ved hjælp af bl.a. en computer og et vækkeur, der ud fra en matematisk formel har beregnet, hvordan mønstret skal være for at opnå den bedste siddekomfort og stabilitet," siger Louise Andreasen, marketingchef i Sika Horsnaes.

Selvom moderne teknologi er taget i brug for at finde frem til det rigtige fletværk, så er selve fletningen af kurvemøblerne stadig et rent håndværk. Som for alle virksomhedens kollektioner er design, komfort og høj kvalitet også i højsædet ved udviklingen af Birdnest.

Belønnet med innovationspris
Flettemetoden har vakt så stor opsigt, at Sika Horsnaes vandt en international innovationspris på møbelmessen Spoga i Köln for stolen Pluto Urban Birdnest. Prisen uddeles efter en dommerkomité af fagfolk har testet og vurderet møblerne.

Dommerkomiteen beskriver Pluto Urban Birdnest således: "Stolens sidekomfort og ryglæn er lavet i et åbent fletværk, der ligner et kunstværk som fuglereden, og som harmonerer godt med det graciøse og stabile stel. Det bekvemme sæde er fast, og det behageligt faldende armlæn er godt integreret. Derudover har stolen en god stabelfunktion."

Pluto BirdnestSølvfarve - en ny hot farve
En anden nyhed fra Sika Horsnaes er farven sølv, der er udviklet til Birdnest. I årevis har sølv været en hot farve i tekstilindustrien, og nu er den også kommet til møbelbranchen. Ud over raffineret sort og den rene hvide farve, fås Birdnest også i sølv, som signalerer rigdom og originalitet.


Stolen Pluto Urban Birdnest er fremstillet af en unik ny flettemetode, som vandt en international innovationspris for nylig. Birdnest fås i sort eller hvid og som noget nyt i den hotte sølvfarve. Pluto Urban Birdnest, vejl. pris DKK : 1275,-