Share

Flagline af Hans J. WegnerI 2002 blev PP Møbler hædret med Bo Bedre's Klassikerpris for at genoptage produktionen af denne hvilestol.

Stolen er ikke bare et unikt objekt i sig selv, men er også usædvanlig i forhold til Hans J. Wegners andre modeller, der oftest har træ som det grundlæggende materiale.

Med Flaglinestolen sender Wegner i 1950 en hilsen til de tidlige modernister såsom Le Corbusier, Mies van der Rohe og Marcel Breuer og viser, at også han behersker et design med stel i forkromede stålrør. Trods denne gestus er den stadig Wegner. Stolens flader udgøres af flettet flagline og det tilhørende langhårede fåreskind opbløder den industrielle skarphed ved stålet, og indbyder derved til en komfortabel oplevelse.

Men historien bag dens design er også mere end en kunsthistorisk dialog. Wegner fik ideen til stolens sædeform på en ferie i Århus. Familien tilbragte mange dage ved stranden, og i sandet eksperimenterede Wegner med den helt rette sædeform til stolen. Anekdoten viser, at Wegner altid arbejder - den viser også, at legen spiller en central rolle i hans arbejde.