danskmoebeldesign_header_090111

Gramrode Møbelfabrik blev grundlagt i 1924. Fra starten bestod produktionen mest af lænestole og sofagrupper med synligt træstel. I 1960 begyndte produktionen af spisestuemøbler i massivt træ baseret på en unik blanding af håndværk og design. I de efterfølgende år er det lykkedes at udvikle et omfattende stole- og bordeprogram, som i dag bliver eksporteret til det meste af verden. Det kræver omhu og faglig dygtighed at forarbejde møbler i massivt og ædelt træ. Vore snedkere kan deres håndværk og sætter en ære i at holde de bedste traditioner fra det klassiske snedkerhåndværk i hævd.

Gramrode MøbelfabrikDesign
Gramrode Møbelfabrik har igennem flere år arbejdet sammen med arkitekterne Søren Nissen og Ebbe Gehl MDD.

Søren Nissen og Ebbe Gehl er uddannede møbelsnedkere fra Rud. Rasmussens snedkerier i København og dernæst som designere fra Skolen for Brugskunst, efterfulgt af nogle år på forskellige tegnestuer og designskoler i ind- og udland.
I 1970 indgik Søren Nissen og Ebbe Gehl kompagniskab som møbeldesignere. Et makkerskab, som lige siden har været meget kreativt og produktivt. Højt forarbejdede træprodukter har været kendetegnende for deres desígn.

Mest kendt er nok Søren Nissen og Ebbe Gehls “Naver Collection", som er et stort udbygget møbelprogram med møbler til alle rum i boligen. Naver Collection består af et samarbejde imellem 2 møbelfabrikker: Aksel Kjersgaards Møbelfabrik og Gramrode Møbelfabrik A/S.

Link til vores samarbejdspartner: Sofaborde og opbevaringsmøbler: http://www.ak.dk/

I 2005 indledtes samarbejde med designeren Henrik Lehm. Han har udviklet en stoleserie under navnene Tiger og Panther. De er kendetegnet ved stel i rustfrit stål og høj siddekomfort. Stolene blev vist første gang på messen i Bella Centret i maj 2005 samt på messen IMM 2006 i Köln med stor succes. Tiger stolen blev nomineret til "Interior innovation award cologne 2006".

www.gramrode.dk