Share
Til trods for stolens markante form, er den ret enkel i konstruktion og består af bare 2 dele som holdes sammen af en snor. 40 år efter sin fremkomst er Vikingestolen/Harpen stadig væk i produktion og fremstilles i ask natur, ask sortlakeret, amerikansk kirsebær og som noget nyt i eg natur.

HarpenJørgen Høveltskov, født i 1935, designer af "Harpen", har ikke designet mange møbler. Gennem tiden er det blevet til mindre end 10 forskellige møbler, inden han trak sig tilbage i 1969. Jørgen Høveltskov bestod sin møbelsnedkeruddannelse i 1955 med en sølvmedalje fra kgl. hofsnedker C. P. Hansen i København og fortsatte herefter på Skolen for Brugskunst, hvor han i 1959 var udlært som møbelarkitekt.
Første gang han slog sit navn fast, var på Københavns Snedkerlaugs møbeludstilling i 1963, med speciel opmærksomhed omkring sin særprægede hvilestol ved navn Vikingestolen, som senere blev kaldt Harpen af danske journalister.

Harpen bliver leveret på samme måde som den altid har gjort - i en papkasse (10 cm tyk), - hvorefter man samler de 2 dele (på hvilke snoren allerede er monteret) med en medfølgende Unbrakonøgle.

Harpens 40 års jubilæum:
Det er kun få møbeldesigns som opnår et 40 års jubilæum. Vi er derfor stolte over at fejre denne milepæl for Harpen.

Gennem de senere år har JC Snedkeri som producere Harpen fået mange henvendelser om muligheden for nummerering af hver enkelt Harpe. For dels at imødekomme dette ønske og dels fejre stolens jubilæum har stolene siden 1. maj 2003 fået indfræset en lille plade på undersiden med navn og nummer som nedenstående:

"The Harp"
The String Chair
40th anniversary
JC 03001.

PP589.png