danskmoebeldesign_header_090111

Verner Panton var en af de mest toneangivende designere i 1960'ernes Europa. Verner Pantons  væsentligste indsats lå indenfor møbler, belysning, og rumdesign. Verner Panton eksperimenterede med nye former og kraftige farver udnyttende de seneste nye materialer og produktionsmetoder. Stål, plastik, og glasfiber var nogle af hans yndlingsmaterialer. Verner Panton er bl.a. kendt for stolen i formstøbt plast "Panton-stolen",

hvilket var en revolutionerende Verner Pantonteknik på daværende tidspunkt. Stolen produceres stadig, men i en opdateret version, med en teknik (den fjerde!) som bedre kan stå mål med form og holdbarhed.

Verner Panton blev født den 13. februar 1926 i Gamtofte, Danmark og døde den 5. september 1998 i København). Verner Panton blev uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole 1947-1951, og var siden aktiv dels i Danmark, men navnligt udenlands. Verner Panton boede de sidste mange år i Schweits.

Den danske arkitekt Verner Panton er verdenskendt for sit farverige univers, der spænder vidt og går helt nye veje, ikke kun farvemæssigt, men også når det gælder form, funktion og valg af materialer. Verner Panton lod sig på ingen måde begrænse i sit udtryk, men skabte med den åbenhed og kreativitet, der kendetegner det legende barns verden, dristige og frimodige former og produkter i glade farvekombinationer.

Verner Pantons verdenskendte Flower PotVerner Panton har som en af det 20. århundredes mest bemærkelsesværdige og talentfulde indretningsarkitekter og designere skabt et utal af møbler i fortrinsvis stål og plastik. Verner Panton var således den første, der designede et oppusteligt møbel, og netop plastik var et af Verner Pantons foretrukne materialer. Verner Panton har de seneste år oplevet en sand renæssance, og ikke mindst hans Panton Chair, som Verner Panton, i samarbejde med møbelproducenten Vitra, nåede at produktudvikle fra glasfiber til plast, har gjort sit indtog på mange in-steder og i boligen. 

Mest kendt er den formstøbte Panton-stol fra 1967 og lampeserien Flower Pot fra 1968 eller den tidløse Pantella. Verner Pantons virkefelt omfatter, ud over design af møbler og lamper, også tapeter, tekstiler, ure, tøj m.m.

Vil du læse en bog om Verner Panton - Klik her. 

Mange værker af Verner Panton produceres af Verpan - klik her!