danskmoebeldesign_header_090111

Koglen af Poul Henningsen - der der gennem tiderne også har designet dansk møbeldesignDen verdensberømte lampe Koglen har indtil nu været temmelig pladskrævende, og derfor har det ikke alle været forundt at eje denne lampe. "Koglen" blev designet i 1958 af hele Danmarks lysmager Poul Henningsen, der gennem tiderne også har designet dansk møbeldesign. Næsten 50 år efter den kom på markedet, er den stadig et flagskib indenfor dansk design.

Dens unikke udformning og lyset den udsender, fortæller en historie til alle der ser på. De 72 kobberblade som udgør lampen, er samlet i rækker af 6 styk. Denne konstruktion gør at pæren inde i lampen ikke kan ses udefra. Konstruktionen gør desuden at lampen giver det perfekte lysfald. Det direkte lys fra lyskilden rammer den hvide inderside af koglebladene og reflekteres til de underliggende oversider af koglens blade.

PH koglen kan fås i flere størrelser og den nyere mindre model, kan bruges over f.eks. spisebordet.

Den nye kogle fra Louis Poulsen Lighting måler 480 mm i diameter mod de tidligere 840, 720 og 600 mm.

PH Kogler leveres med tre forskellige overflader: I børstet lakeret kobber, i lakeret børstet rustfrit stål eller i sprøjtelakeret hvid.