danskmoebeldesign_header_090111

For første gang i Finn Juhl Arkitekturprisens ti år gamle historie gives prisen ikke til en designer, men til en uddannelsesinstitution, nemlig snedkerafdelingen på Københavns Tekniske Skole (KTS).

”Snedkerfaget er fortsat en vigtig medspiller i den danske møbeltradition, der udgik fra Finn Juhl og hans samtidige. KTS fastholder og fornyer den faglighed på fornemste vis, blandt andet gennem projekt "Skud på stammen®", der parrer snedkerelever og unge designere i et tæt, tværfagligt samarbejde om design, innovation og håndværk,” lyder Wilhelm Hansen Fondens begrundelse for at uddele den fornemme pris til KTS. Det sker på Ordrupgaard den 7. maj kl. 17:00.

”KTS har de seneste seks år arbejdet med Skud på Stammen®- projektet, der flytter grænser for, hvad en erhvervsskole skal beskæftige sig med – og som i særdeleshed har fokus på produktudviklingen af designprocessen. Designudvikling bliver først godt, når designeren og møbelhåndværkeren indgår i et tæt samarbejde. Ser man tilbage i historien, var det den samme symbiose mellem arkitekter og dygtige snedkere, der skabte nogle af de klassiske ikoner, vi kender i dansk møbelkunst, tag bare eksemplet mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen,” siger inspektør på KTS Ole Rømer og fortsætter:

”Skud på Stammen ® skaber et miljø, hvor ideerne kan prøves af, kan modnes og derfra prøves hos en producent. Og skaber vi så en ny møbelklassiker, så tager vi det med som en behagelig sidegevinst,” afslutter han.

Wing
Stolen hedder Wing, er designet af Maria Berntsen, udført af Andreas Vestergaard Schneider og fotograferet af Mark Dyer.

KTS anser Finn Juhl-prisen som en æresbevisning for det arbejde, vi har gjort, og vi agter at bruge prisen som en løftestang for et endnu større samarbejde mellem designere og møbelsnedkere. Vi vil være med til at genskabe dansk møbelhåndværk som en væsentlig faktor blandt de møbler, der skal udvikles og sælges.

Et udpluk af snedkerelevernes møbler er udstillet på Ordrupgaard en måned frem.

Se mere: http://ordrupgaard.dk/emner/det-sker/unge-snedkere-udstiller.aspx