danskmoebeldesign_header_090111

Lange Production fik reddot design award 2009. Lange Production har modtaget reddot design award 2009 for GJ Chair designet af Grete Jalk. GJ Chair blev vist af Lange Production for første gang i 45 år på ORGATEC messen i Køln 2008 hvor den fik stor opmærksomhed. Det er derfor med stor stolthed, at Lange Production modtager denne reddot design award 2009.

GJ ChairGrete Jalk's ærlighed og oprigtige interesse for kvalitet i alle henseender har gjort hende til dansk designs samvittighed. Der er derfor med stor ære og stolthed at Lange Production kan introducere Grete Jalk's mest kendte møbler fra 1963 - Grete Jalk's formspændte træ stol GJ Chair. Den afviger fra alle tidligere eksperimenter med formspændt træ i kraft af sin blotte tekniske dristighed; på trods af at være kombineret af to sammensatte stykker er effekten organisk og elegant. Lange Production har valgt at lancere møblerne i træsorterne Teak, Oregon Pine og sort ask.

Grete Jalk blev født i 1920. Efter studentereksamen meldte hun sig på Københavns Universitet for at studere filosofi og jura, men efter filosofikum droppede hun ud af studiet og tog i stedet et års tegneundervisning på Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder. I 1941 kom hun i lære hos snedkermester Karen Margrethe Conradsen hvor hun var lærling i tre år. Det sidste år begyndte hun på Kunsthåndværkerskolens Møbelskole, og hun tog afgang i 1946. Grete Jalk studerede på Kunstakademiets møbelskole under Kaare Klint og fra 1950 til 1960 underviste hun selv på Kunsthåndværkerskolens møbelskole. Hun fik sin egen tegnestue i 1954 og i 1963 vandt hun den engelske møbelkonkurrence - Daily Mail International Furniture competition - med sin formspændte stol GJ Chair. Stolen blev samme år købt af MoMA i New York. Stolen er fortsat en del af den permanente udstilling på museet. Grete Jalk døde 2006 i en alder af 86 år.