danskmoebeldesign_header_090111

Kan man med succes forene dadaismens humoristiske og surreelle univers med minimalisme i den danske møbelverden? Det mener Morten Voss, der udfordrer med en enkelt og humoristisk streg. Morten Voss' autodidakte designbaggrund har betydet at han på trods af en klar bevidsthed om sin arv fra specielt dansk funktionalistisk design, ikke føler traditionen som en spændetrøje.

Tværtimod nyder Morten Voss den udfordring der ligger i at anvende og kombinere ukonventionelle former og materialer, hvilket resulterer i en helhed, ofte dannet af forskellige stilkombinationer.
Dansk Møbeldesign's nye stjerne Morten Voss
Møblerne har en essens af enkelhed fusioneret med ironi og humor. Yderligere søger han at give udtryk for sin inspiration fra en interesse for filosofi, litteratur og klassisk arkitektur, udtrykt i de rene linier i en række produkter.

Morten Voss' beslutsomhed og tro på egne designs resulterede i 1995 i firmaet Voss Co Living.

Firmaet etableredes med ambitionen om at tilbyde møbler, der udfordrer modtageren, rykker ved folks grænser og appellerer til fantasien og den humoristiske sans.

Flightdeck - gennembrudsdesignet af Morten VossBordet der gav Morten Voss sit gennembrud
Morten Voss' gennembrud, sofabordet FlightDeck, vakte den rigtige blanding af forfærdelse og begejstring da det blev præsenteret som prototype i 1994 og med det var grunden lagt til en række good-karma møbler der produceres af Voss Co Living.

FlightDeck bordet er støbt i beton og bæres af svungne aluminiumsben. Bordet indeholder essensen af innovativ og humoristisk Voss Co Living design med sin illusion af en svævende monolitisk struktur og det usædvanlige materiale sammenstød.

Alle Morten Voss' designs får et specielt navn, der passer til produktets identitet, og her får man et indblik i hvad der interesserer Morten Voss. Møblernes navne refererer ofte til fly og biler, og det er intet tilfælde, da Morten Voss' drøm som lille var at designe jagerfly. De dynamiske elementer samt høje håndværksmæssige niveau fra klassisk bil-og flydesign er således blevet overført til det stationære møbeldesign. Specielt produkter som Silverstone, Lockheed og Daytona refererer til den maskulinitet og elegance der kendetegner denne verden ved deres form, betræk og kromdetaljer.

Morten Voss' produkter forhandles i de fleste af landets større design-og møbelbutikker, udvalgte butikker i Skandinavien samt øvrige udland.

Se nogle  produkter af Morten Voss her.

Få mere information om Morten Voss og hans produkter her.