danskmoebeldesign_header_090111

Søndag 4. november afholder Trapholt for andet år i træk Snedkernes Dag. Her præsenterer de 16 bedste nyudklækkede snedkere deres svendestykker kl. 11-16. Det er Danske Snedkeruddannelser og Trapholt, der i samarbejde har skabt Snedkernes Dag, som en hyldest til det gode håndværk og dansk møbeldesign.

Formidlingsansvarlig på Trapholt, Kirsten Jensen, har koordineret dagen og fortæller: "I dansk møbeldesign er der en lang tradition for samarbejde mellem designere og snedkere, som vi gerne vil have frem i lyset igen. Denne tradition er også stærkt repræsenteret i Trapholts egen samling af møbelklassikere. For eksempel hos møbeldesignere som Finn Juhl, Kaare Klint og Wegner."

Arrangørerne har ambitioner om, at Snedkernes Dag skal blive en tilbagevendende begivenhed, hvor fagfolk og andre med interesse for snedkerhåndværket har mulighed for at fordybe sig i håndværket og se, hvordan den unge generation fortolker træets muligheder. Arrangementet afholdes, mens museet viser udstillingen "Skud på Stammen", hvor elever fra Københavns Tekniske skole i samarbejde med etablerede designere har lavet flotte træ-møbler. På Snedkernes Dag er feltet udvidet, og det er de bedste svendestykker fra hele landet, som deltager.

Snedkernes dag 2012

Foruden svendestykkerne vil der i år også være arbejdende træ-værksted ved foreningen Intarsia Innovation og introduktioner til dansk design-/snedkertradition og naturligvis rundvisninger i Arne Jacobsens sommerhus. Desuden vil der være en miniudstilling fra Snedkernes Uddannelse, som fortæller, hvordan man de senere år gået væk fra at bruge den traditionelle danske sav og over til en japansk sav.

Der skal betales alm. entre på dagen, hvorefter alle aktiviteter er gratis.