danskmoebeldesign_header_090111

Susanne FossgreenSelv om Susanne Fossgreen gik på Arkitektskolens afdeling for møbel- og rumkunst, satte professor Arne Karlsen hende engang til at tegne et hus. Det skulle være et fritidshus til en kunstner, og Susanne Fossgreen valgte forfatteren Thorkild Bjørnvig.

- Jeg kontaktede ham og talte med ham om hans hverdag og hans arbejdsrutiner. Det gav mig en masse gode idéer, som jeg inkorporerede i projektet, fortæller hun.

Det er kendetegnende for Susanne Fossgreen, at hun omhyggeligt afdækker behovet, inden hun begynder at tegne. Det gælder, hvad enten det handler om huse eller møbler.

- Jeg betragter faktisk et hus som et stort møbel. Jeg tager udgangspunkt i planløsningen og tegner huset indefra og ud, siger Susanne Fossgreen, hvis fritidshus siden er blevet opført flere steder.

Hun har arbejdet med indretningsopgaver hos Friis og Molkte og som freelancer i Milano. I dag bor hun med sin familie i naturen ved Gudenåen, hvor hun finder den nødvendige arbejdsro. Helst arbejder hun i træ.

- Træ er et fantastisk materiale. Der er så mange sorter, og det er en videnskab for sig, hvilke egenskaber de forskellige typer ved har. Træ er levende, siger hun.

SpringDen lette træstol Spring har i øvrigt vist sig at dække et behov, som Susanne Fossgreen ikke havde i tankerne, da hun tegnede den: Den amerikanske jazzpianist Jason Moran har altid Spring med som klaverstol, når han er på turné.