danskmoebeldesign_header_090111

Den verdensberømte stol Ægget designet af arkitekt Arne Jacobsen i 1958 fejres i forbindelse med 50 års jubilæet i 2008 med lanceringen af 999 helt unikke stole. Det begrænsede oplag inkluderer for første gang chokoladebrunt ruskind på bagsiden og mørk chokoladebrun læder på forsiden. Den sofistikerede kombination i møbeldesignet af eksklusivt læder og ruskind komplementeres perfekt af et stel i massiv

bronze der er håndpoleret for at skabe en unik finish, som vil patinere smukt med tiden.

 

Den verdensberømte stol Ægget designet af arkitekt Arne JacobsenAlle de 999 æg er udført i samme materiale og farve. Hver stol indgraveres med sit eget unikke nummer under sædehynden og en kort tekst omkring stolens historie. En særlig 50 års jubilæumsbog ledsager ligeledes stolen.

“Vi ville skabe noget særligt for at fejre dette legendariske design, skabt af en af verdens mest visionære arkitekter Arne Jacobsen" forklarer David Rosenkvist, Vice President Branding & Kommunikation hos Fritz Hansen. Æggestolen er oprindeligt designet til SAS Royal Hotel i København og anses i dag som et globalt designikon. Designet er mere populært end nogensinde før og kan ses rundt om i verden på berømte og eksklusive lokationer som f.eks. National Art Center in Tokyo, diverse designhoteller samt private hjem i alle verdensdele.

Partnerskabet mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen begyndte tilbage i 1934. Arne Jacobsen kontaktede Fritz Hansen på grund af firmaets avancerede produktionsteknikker, høje kvalitet og præcision. I dag er Republic of Fritz Hansen fortsat den eneste producent på verdensplan som fremstiller det originale Æg. “Hos Fritz Hansen arbejder vi målrettet med at understrege vores kunders image med originalt, skulpturelt, tidløst og enkelt design. Vi opnår dette ved at være tro mod vores oprindelige filosofi: At fremstille smukt, originalt design i den allerbedste kvalitet,“ siger David Rosenkvist. “Vi fortsætter med at kigge fremad med nye og spændende ideer, som involverer vores klassiske designs.

" De 999 designstole i begrænset oplag kan købes i udvalgte butikker rundt om i verden fra d. 1. februar 2008.