danskmoebeldesign_header_090111

Simple living er et af tidens hotteste begreber. Vi skal kun omgive os med det allermest nødvendige, og tingene skal have en funktion. Nu lancerer Holmegaard glasserien "Minima", som hylder minimalistisk og funktionel luksus i hverdagen. Serien er skabt af Cecilie Manz, som er en af dansk møbeldesigns store nye talenter.

Minima - Cecilie Manz
Minima serien er skabt til det moderne menneske, der ønsker gennemtænkt funktionalitet ned i den mindste detalje og glamour i hverdagen. Derfor er proportionerne i glassene høje og slanke. Den lange stilk giver en opløftet stemning i hverdagen. Perfekt til alle der hylder begrebet 'compact living' i moderne storbylejligheder, hvor tingene skal være gedigne og have flere funktioner. Men som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men insisterer på tidløst design. 

Cecilie Manz har taget udgangspunkt i et helt basalt formsprog, der undsiger alle overflødige detaljer. Men de slanke proportioner giver samtidig et elegant divatouch. Linjerne er helt rene og formsproget er forfinet. Men samtidig er der tilføjet en moderne og finurlig funktionalitet som det for eksempel ses på vandglassene, der er udstyret med knopper på siderne. Så at glassene kan stables uden at de sætter sig fast.

Serien består af - to flasker med låg, der kan bruges til både vin, vand, mælk og saft, og som er smalle nok til at stå i hylden i køleskabsdøren, et vinglas og vandglas i tre farver, der også kan bruges til øl, saft og mælk. Således sender serien tankerne hen på vores første service-samling, som kun bestod af det allermest nødvendige. Men fås her i en særlig glamourøs udgave i mundblæst glas, hvor der er kræset for de allermindste detaljer. Serien fås i farverne klar, smoke og turkis, der klæder hinanden og som kan mikses på kryds og tværs.

Cecilie Manz er udråbt til et af dansk møbeldesigns store nye talenter. I 2004 blev hun belønnet med Den Danske Designpris. Et af hendes møbeldesign er permanent udstillet på Museum of Modern Art, New York.