danskmoebeldesign_header_090111

Brev fra Fritz Hansen efter at danskmøbeldesign.dk gjorde opmærksom på piratkopier af Arne Jacobsen stole fra Italien - så pas på derude - sørg for at købe originale møbler.Kære danskmøbeldesign.dk

Det er bestemt IKKE med vores gode vilje, at Fritz Hansen må se, at der produceres kopier af Arne Jacobsens stole i Italien. Vi vil gerne slå fast, at Fritz Hansen er det eneste firma i verden, der af Arne Jacobsen og senere hen hans arvinger har tilladelse til / aftale om produktion af Arne Jacobsens designs - og reeforms møbler er derfor PIRATKOPIER..

DESVÆRRE er lovgivningen ikke ens i hele verden, og heller ikke i Europa, selv om der er begyndende tegn på en harmonisering af ophavsretslovgivningen en gang i fremtiden - og det, der er streng forbudt i Danmark og mange andre steder i Europa, er desværre ikke forbudt i Italien. Vi har været i kontakt med adskillige advokater for at undersøge, hvad vi kunne gøre for at stoppe eller bremse de rædsomme kopistole, men har desværre fået besked om, at der ikke er nogen retsmidler, vi indtil videre kan gribe til. Vi kan kun informere, informere - og advare. Specielt advare folk om at købe ting på internettet, som man ikke er helt sikker på - vi kender til flere tilfælde, hvor danskere har købt en "Arne Jacobsen-stol" på internettet - og da det så viser sig, at den ikke var ægte, kan folk ikke få deres penge tilbage - og det er ulovligt at sælge sådan en stol videre i Danmark (vi har måttet fange flere i Den Blå Avis).

Som sagt - vi gør alt hvad vi kan inden for de forskellige landes lovgivning - men desværre er det ikke lige "civiliseret" overalt.

Tak for interessen i det gode (og ægte) design!