danskmoebeldesign_header_090111

Ordet ICE leder tankerne hen på kulde, renhed og nordlige vidder. ICE er også navnet på en stol, som den unge danske designer Kaspar Salto har skabt for møbelfirmaet Fritz Hansen. Københavns Lufthavn og Select Service Partners (SSP), som er ansvarlig for bl.a. caféer og barer i lufthavnens område, har købt 90 ICE-stole til et nyindrettet caféområde i Terminal 1.

Ice af Kasper Salto

I sit enkle design passer stabelstolen perfekt til det lyse lufthavnsmiljø. Derfor blev Kaspar Salto for et halvt år siden spurgt, om han ville lave en barstolsudgave af ICE-stolen til brug ved højbordene i caféområdet, som har været underlagt en gennemgribende modernisering.

"Det interessante ved at lave en høj model af ICE er en filosofi, som jeg har set gennemført i USA. Derovre bruges barstole på in-steder, hvor man spiser ved højborde. Serveringen ved borde og stole i normal højde kræver mange buk og anstrengelser af tjeneren, men med høje møbler undgår man de problemer. Folk sidder godt, og tjeneren har det lettere," siger Kaspar Salto, som tog eksamen fra den Danske Designskole i 1994.

Rådgiver for SSP, arkitekt Morten Hedegaard, har assisteret ved ombygningen af café- og barområdet. Han er glad for, at Kaspar Salto ville bidrage til at skabe en lys og venlig stemning med sit design i Københavns Lufthavn. 

"Idéen er at give folk en god oplevelse, når de er i området - der må gerne være lyse og venlige materialer i et skandinavisk design, og det er der i høj grad i Kaspar Saltos stol. Den filosofi vi har brugt til at skabe barstole og høje borde er en del af et koncept, der hedder "Fit for Flight", hvor man nemt og overskueligt kan få noget at spise eller drikke. Tiden er vigtig for passagererne, og derfor skal det være let at komme til og fra caféerne," siger Morten Hedegaard.

Den høje udgave af stolen blev sendt på markedet af Fritz Hansen i 2004.