Stolen PK0 af Poul Kjærholm blev på trods af formgivningen i 1952 først produceret i 1997 i anledning af Fritz Hansens 125 års jubilæum.

PK0 af Poul KjærholmTil lejligheden blev der produceret 600 nummererede stole. Inden da fandtes stolen kun som prototype.

Stolen fremstår som en skulptur i rummet. Den viser tillige en stor forståelse for materialerne.

PK22 tegnet af Poul KjærholmLænestolen PK 22 skabt i 1955 er Poul Kjærholms absolut mest kendte møbel. Stolen står i dag på ønskesedlen hos danskere helt ned til konfirmationsalderen.

Den yderst eftertragtede PK22-stol synes formmæssigt at ligge tæt op ad PK25, men materialet har her et helt andet samspil.

PK22-stolen er blevet en sand klassiker, der kun kan erhverves for mellem 15-20 tusinde kroner

PK80
Briks designet af Poul Kjærholm, fremstillet af Fritz Hansen.

PK80 består af en stor hynde betrukket med oksehud, der hviler på en plade af malet krydsfiner. Stellet er matforkromet fjederstål.

H/B/L: 30 / 190 / 80 cm


Design: Poul Kjærholm

PK71 er tre indskudsborde designet af Poul Kjærholm.
Bordpladerne er lavet af sort eller hvid akryl, og det firkantede stel er matforkromet stål.

 

PK9
Design: Poul Kjærholm, 1960

PK9 - af nogle kaldet "Tulipan-stolen" på grund af dens unikke form - er en spisestuestol designet af Poul Kjærholm. PK9 passer perfekt sammen med PK54-bordet.

Stolens siddeskal er af formstøbt, fiberforstærket polyester. Skallen er betrukket med læder, som er fastlimet på bagsiden, mens det sidder løst på forsiden, hvilket øger siddekomforten og gør stolen mindre formel. Benene er af satinbørstet rustfrit stål.