Trods sin unge alder har Christina Strand, uddannet på Danmarks Designskole, for længst etableret sig som en af de mest omtalte og prisbelønnede danske møbeldesignere. Christina Strand er ikke mindst kendt for stolen Rex.

John Sebastian er født i 1975 (Danmark) og er en af de mest lovende, unge designere i sin generation.

Arkitekterne Rud Thygesen og Johnny Sørensen er på mange måder et bemærkelsesværdigt makkerpar i dansk møbeldesign. Betragter man deres produktion gennem de 25 år, samarbejdet har fungeret, ser man et interessant forløb, hvor tradition og kontinuitet veksler med fornyelse og markante stilskift.

Af Helle Lorenzen (DJ), kommunikationsmedarbejder, Danske Designere

Det, alle, inklusive møbelarkitekt Kasper Salto, drømte om og var optaget af på Designskolen, var at få sat sine ting i produktion. Det var det store dyr i åbenbaringen, og fremtiden ville stå i et strålende lys. Men én ting er at få noget i produktion, en anden ting er at tjene penge og leve af det. Der er lang vej - rigtig lang vej.

Tom SteppTom Stepp har en taget en imponerende række praktiske uddannelser, inden han blev arkitekt fra Kunstakademiet i København. Som tømrer, byggetekniker og bygningskonstruktør har han fået en nyttig indsigt i de kræfter, der ligger i en konstruktion. Alligevel har han bevidst valgt ikke at bygge sine egne modeller.

- Jeg ønsker ikke, at det skal være mine håndværksmæssige begrænsninger, der afgør, hvad jeg kan lave. Hvis jeg ikke kan høvle et bræt, så må det ikke betyde, at jeg lader være med at bruge høvlede brædder, siger han.

Hans håndværksmæssige baggrund har givet ham et jordnært forhold til møbeldesign.

- Godt design? Det er noget, det ikke gør ondt at sidde i, siger han og smiler.

Selv om han hører til blandt de mest anerkendte danske designere, bryder han ikke om ordet "møbelkunst", og hans idéer opstår ofte, når han opdager et behov i sin egen hverdag. Hvilestolen Prime Time tegnede han, da hans datter var mindre. Han savnede en stol, som de kunne sidde sammen i sidst på dagen, mens hun så tv, og han hvilede sig 10 minutter.

- Prime Time appellerer til folk, fordi den så tydeligt udstråler, hvad tanken med den er: "Her må du gerne slappe af", siger den. Det kan folk se, fortæller Tom Stepp.

Tom Stepps produkter produceres bl.a. af fredericia furniture ...