danskmoebeldesign_header_090111

Fredericia Furniture er en familieejet virksomhed, som igennem generationer har bidraget til at skabe international respekt om dansk design. Virksomheden er nært forbundet med Børge Mogensens navn, og langt de fleste af den berømte møbelarkitekts klassikere produceres her. Siden begyndelsen af 1990erne har et samarbejde med nogle af tidens dygtigste danske designere skabt fornyet opmærksomhed om Fredericia Furniture, hvis kollektion omfatter en række af de senere års mest omtalte og prisbelønnede møbler.

Fredericia Furnitures historie rækker tilbage til 1911, da aktieselskabet Fredericia Stolefabrik blev dannet. I 1955 overtog den 30-årige Andreas Graversen aktiekapitalen og satte en ny og ambitiøs kurs for virksomheden. Andreas Graversen var tidligere forretningsfører hos det danske kooperativ FDB, hvorfra han kendte møbelarkitekten Børge Mogensen. Sammen begyndte de målrettet at forny fabrikkens kollektion med møbler af høj kvalitet. Det blev indledningen på et nært samarbejde og venskab, der bar frugt i form af nogle af efterkrigstidens største møbelklassikere, og som fortsatte indtil Børge Mogensens alt for tidlige død i 1972.

Fredericia FurnitureI 1995 blev virksomheden overtaget af Andreas Graversens søn Thomas Graversen. Gennem sit valg af designere har han præget Fredericia Furniture i mere progressiv retning og sikret virksomheden en placering i forreste række blandt designmøbelproducenterne. Samtidig har Thomas Graversen værnet om Fredericia Furnitures arv. Gennem opkøb har han samlet de vigtigste af Børge Mogensens møbler under et tag, heriblandt klassikere som tremmesofaen og fletstolen J39. Nok så væsentligt har han fortsat traditionen med kompromisløst at insistere på den bedste kvalitet - i både formgivning, materialevalg og produktion.
Møblerne i Fredericia Furniture's kollektion strækker sig fra klassikere med rod i dansk møbelarkitekturs guldalder til frækt og nytænkende design som Cecilie Manz's prisbelønnede sidebord Micado. Men selv om kollektionen spænder over en historisk periode på mere end et halvt århundrede, er møblerne skabt af den samme fornemmelse for kvalitet og det samme mod til at gå nye veje i jagten på det gode design.

Vores produktion er moderne og tidssvarende, men tager afsæt i de samme håndværkstraditioner, som grundlagde virksomhedens succes for 50 år siden. Og ligesom dengang lægger vi også i dag vægt på et tæt samarbejde mellem producent og designer, fordi en løbende dialog sikrer det bedste resultat, når et nyt møbel skal sættes i verden.

Fredericia FurnitureNyhederne må gerne være opsigtsvækkende og pege fremad, så længe de passer ind i vores designfilosofi. Der skal være en balance mellem det funktionelle og det æstetiske. Designet skal udspringe af en idé, for der skal være en historie bag. Når disse krav er opfyldt, er det ligegyldigt, hvor nyt eller gammelt et møbel er. Det er vores holdning, at alle gode ting kan stå i stue sammen.

www.fredericia.com