danskmoebeldesign_header_090111

I alt 85 møbeldesignere gav deres bud på, hvordan innovation og nytænkning kan bruges inden for dansk møbeldesign, da Træets Arbejdsgiverforening afholdt designkonkurrence med overskriften Fremtidens møbler - døgnflue eller klassiker?

Claus Bjerre vandt konkurrencen med siddemøblet 'Krydsbænk', der - som navnet antyder - befinder sig i krydsfeltet mellem kunst, design og arkitektur.

"Selv om dansk design er blevet et kvalitetsbrand i udlandet og hvert år henter adskillige milliarder eksportkroner hjem til Danmark, er det tid til, at en ny generation af møbeldesignere viderefører traditionen for dansk møbeldesign", siger konsulent Kim Bøhmert, DI.

Claus Bjerre er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole. Han arbejder meget med formsprog, det organiske materiale, farver og humor. "På den måde kan mine design passe ind i mange forskellige sammenhænge", siger Claus Bjerre, som har tænkt på alle de nye kontorhuse, der skyder op, da han designede Krydsbænk. Selv håber han, at Krydsbænk bliver en af fremtidens møbelklassikere.

Om vinderdesignet sagde juryen for konkurrencen blandt andet:
"Møblet befinder sig i krydsfeltet mellem kunst, design og arkitektur. Sporene giver møblet et unikt grafisk udtryk og understreger de præcise linjer. Vi får indtryk af, at vi har pakket noget helt særligt ind, og så er materialevalget på samme tid udtryk for noget dagligdags. Møblet kan ses i såvel den eksklusive lobby som dagligdagens fællesrum".

Med 1. præmien, som blev overrakt af Kronprinsesse Mary på Træ- og Møbelindustriens Årsdag i Vejle, fulgte også 75.000 kr.
2. præmien på 50.000 kr gik til Christian Nørgaard for gyngestolen 'Hey Wood', og 3. præmien på 25.000 kr. til Antonio Scaffidi for spisebordet 'Muji'.

Træets Arbejdsgiverforenings Designkonkurrence er sponseret af Træets Uddannelses- og Udviklingsfond samt Træfonden.