danskmoebeldesign_header_090111

De århusianske møbelproducenter Globe Zero 4 oplevede sidste år en vækst på 20 procent, og forventer fortsat vækst i løbet af 2010. Resultatet og forventningerne til det kommende år er bemærkelsesværdige i betragtning af, at den samlede danske og internationale møbelbranche er hårdt ramt af den økonomiske krise. Langt de fleste producenter har skåret ned på produktudviklingen og antallet af medarbejdere. Hos Globe Zero 4 har man imidlertid valgt at tackle krisen på en anden måde - nemlig i form af innovation og et benhårdt fokus på at opdyrke de internationale markeder.

Iøjnefaldende på messe
Begge fokusområder var tydelige på Globe Zero 4's stand i den eftertragtede pavillon 12 på Salone Internazionale del Mobile 2010 - den internationale møbelmesse i Milano, som betragtes som den vigtigste af sin slags i verden. Her kunne man møde Globe Zero 4's nye vicepresident, Marck Lyngø, som skal intensivere det internationale salg. Med en fortid som International Sales Director ved Borks A/S, har Marck Lyngø et stort netværk og en omfattende viden om, hvad der rører sig på det internationale marked.
{jb_quoteright}- Globe Zero 4 er allerede repræsenterede i mange lande, men vi skal være endnu større og endnu mere kendte. Det er min opgave som en ny del af teamet at medvirke til at det sker, siger Marck Lyngø.{/jb_quoteright}

Nye udgaver af populære møbler
Det innovative aspekt fremgik også af Globe Zero 4's stand i Milano, hvor man blandt andet kunne prøvesidde en helt ny udendørsudgave af den populære 'True Love' stol fra designerne busk+hertzog.
- Vi er et firma, som hidtil udelukkende har fremstillet polstermøbler, så det er helt nyt for os at lave en outdoor serie. Men i år præsenterer vi 'True Love Outdoor', som er baseret på polsterstolen 'True Love', som er en af vores største salgssucceser, siger marketing manager Pia Halle.
'True Love Outdoor' er fremstillet i rotationsstøbt polyethylen, et certificeret bæredygtigt genbrugeligt materiale, som er gennemfarvet, hvilket sikrer, at 'True Love Outdoor' holder farven år efter år, uanset om den udsættes for Middelhavets sol eller regn, frost og sne i Finland.

Sid lige som du vil
Derudover har Globe Zero 4 videreudviklet stolen 'Capri Lounge' til en ny version, som har fået navnet 'Capri Multi', fordi det nye design giver endnu flere anvendelsesmuligheder. 'Capri Multi' har lige som 'Capri Lounge' siddekomfort og muligheden for at skifte siddestilling i centrum for brugeroplevelsen.
- Den er et eksempel på, at vi gerne vil have rummelighed ind i vores møbler. Vi kan ikke lide, når folk bliver låst i en siddeposition. Så man kan altid se i vores møbler, at man kan indtage al verdens siddepositioner, fordi kroppen så slapper meget bedre af, siger designer Flemming Busk.
'Capri Multi' er målrettet venteområder, break out zoner og konferencelokalet.
Den tredje nyhed på messen var kaffebordet 'Penny', der er designet til at passe sammen med en af Globe Zero 4's andre store salgssucceser - siddemøblet 'Plasma', som også er skabt af busk+hertzog.
- Bordet er opstået på baggrund af et ønske fra de kunder, som har købt 'Plasma' og som har manglet et bord til at stille deres kaffe eller bærbare computer på. Stephan Hertzog, som er den ene del af designteamet busk+hertzog, siger i den forbindelse at han er glad for at det er lykkedes at skabe et design udfra denne inspiration som ikke alene komplementerer Plasma, men hele kollektionen.

Se mere på www.globezero4.dk